懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問你地產後有無乖乖地喺屋企坐月? 有無出街呢?

男爵府

我生完BB之後都成日出街架!
我先唔會咁乖留係屋企.因為我唔出街一定會悶死係屋企架!

大宅

我依家好乖甘坐左14日月喇
幾時坐月 .. 好想出街 ><" 但又驚自己身體唔舒服!!
♥my babi Muimui * mama love you so much♥

別墅

:tongue: 我坐左一個星期就借bb去覆診走左去街,不過我奶奶煩到死,成日都話依樣話樣…但我都冇理佢,照去!不過我都有半個月留屋企,間唔間先出:mrgreen:

複式洋房

梗係有去街
不過只係一星期去一次(老公陪)
當放'鑑'囉

男爵府

畀面勳章

我就帶bb覆診同自己去覆診先出街, 其餘時間都留係屋企.

複式洋房

有呀..帶bb去健康院同埋自己洗傷口..一個月裡要起碼出左十日有多 我都驚會入到風

別墅

雖然我仲未生,但係我諗我育盡量少出街啦!驚會入風嘛!
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

男爵府

好媽媽勳章

我諗我坐月焗住要出街啦,
我自己一人坐月,又要湊bb又要做家務又要買餸煮飯...雖然如老公放早或放假既一定係佢做,
但我就快生得,年尾時間佢多數都o.t.到好夜,
家務都可以等佢放工做,但買餸同去健康院就一定得我去做啦...
不過我諗都ok既,我上一胎都係自己坐月,連下午果餐飯都係自己落街買外賣

大宅

好媽媽勳章

我除左帶bb去健康院同埋上奶奶屋企做冬之外, 其餘日子都留係屋企, 一來怕入風, 二來湊bb已經好忙, 仲邊有時間去街呀... 不過日日係屋企真係好悶, 好想快啲坐完月咁咪可以帶埋bb去街街囉!

首頁

尾頁

跳至