產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

有冇人搵黃婉霞醫生檢查及接生

我的BB預產期是8月5日,本來搵梁國齡醫生檢查及接生,但因某些原因,他介紹黃婉霞醫生比我,我在一D網站見到黃醫生的照片,她的樣好似好"細個",請問有冇人現在搵佢檢查或接生,有咩comment?
[url=http://tickers.families.com][/url

民房

Re: 有冇人搵黃婉霞醫生檢查及接生

Me. She delivered the baby for me in Union Hospital. I think she is very good, but mine was done through operation.

民房

佢之前係東區柴灣尤德醫院到做,之後自己出來掛牌。東區柴灣尤德醫院好出名婦產科

複式洋房

where is 黃婉嫻 address ?

民房

KLN ; Rm 232, Tung Ying Building, 100 Natan Road, TST . Tel : 27221712

NT: Shop 28, L3, Shopping Arcase, Hilton Plaza, 3-9 Shatin Centre, Shatin, NT. Tel : 26032123

大宅

請各媽媽比D意見.

我昨日見了黃醫生做產檢, 她照超聲波時都好細心, 但她好似好年輕, 講野時細聲及口"質", 比我的信心不是好大, 因我準備在仁安生, 產檢及接生想找同一個醫生, 所以唔知換番梁醫生好, 或再試下黃醫生呢?
[url=http://tickers.families.com][/url

大宅

請各媽媽比D意見.

我昨日見了黃醫生做產檢, 她照超聲波時都好細心, 但她好似好年輕, 講野時細聲及口"質", 比我的信心不是好大, 因我準備在仁安生, 產檢及接生想找同一個醫生, 所以唔知換番梁醫生好, 或再試下黃醫生呢?

複式洋房

Hi Ester,

其實我之前既情況都係同你差無幾, 由梁醫生介紹睇黃醫生, 但由於時間不合, 最後轉番梁醫生。好彩咋!因為我CASE(開刀)比較複雜,梁醫生話好彩無比黃醫生做,佢實做唔到。黃醫生始終係後生D,經驗始終都係差DD。 生仔咁大件事喎, 小心D 好!

洋房

Ester:
不如你試下睇董曉方醫生,
我啱啱生完都係搵佢,
我覺得佢非常好又細心~
我個b仔4月3號喺法國醫院出左世嘞~ 記住得閒黎睇下

大宅

梁醫生幾時轉介你睇黃醫生的, 我 8 月生, 唔知如果轉番梁醫生, 到時梁醫生可否安排到時間.

你睇過黃醫生未? 對她有D咩 comment.

複式洋房

其實我已經生左BB(1/1/2004)啦!初初睇梁醫生, 但係我想在香港區生,所以梁醫生轉介比黃醫生,睇左兩次之後,由於BB未轉身(31WEEK),一定要開刀,但係黃醫生又放假,於是睇番梁醫生。梁醫生一睇就話未必要開刀,BB可能會在32-33WEEK轉身,不能太早決定。所以我覺得黃醫生經驗唔係好夠囉!后來在仁安生左(早產)。梁醫生仲一路做手術一路講“好彩無比小妹妹幫你做咋,如果唔係實HANDLE 唔到”。

你預產期係8月,你可以再同黃醫生傾,如果真係唔夾時間,我就建議你睇董醫生,佢經驗都好好嫁! 黃醫生太YOUNG啦!

別墅

如果你想响仁安生, 或者考慮吓connie yuen. 佢係仁安婦產科嘅副主管, 都有好多媽咪話佢ok. 我有個朋友曾經有交通意外, 盆骨曾碎列, 揾connie yuen 開刀, 話幾好.

首頁

尾頁

跳至