親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次跟團咁勞氣, 話說好多朋友同事都推介去日本要跟縱橫遊, 咁我同同事一家大細共六人就一齊報名參加啦, 報名時諗住橫掂都去玩就選擇一個比較貴價既團(JNG5), 每人要$5999, 比起同行程超值團$4999 (JNG5XP) 貴 $1000, 而貴價賣點係:-

1) 包一餐長腳蟹任食自助餐 (值$350-400) --> 平價團唔包
2) 保證入住一晚溫泉酒店 --> 平價團只入住溫泉渡假屋
3) 包 Hello Kitty Land (值$200) --> 平價團唔包

點知尋日去開茶會話 JNG5 同 JNG5XP 合併出發, 而 JNG5XP 住宿食都 upgrade 左同 JNG5 一樣, 只是不包Hello Kitty Land, 反而我們 JNG5 就取消了長腳蟹任食自助餐, 嘩, 火都黎埋, 開茶會時已經有人問點解會咁, 但果個蛋散一味叫我地自己睇行程, 後來越諗越唔順氣咪同同事打上去投訴囉, 冇理由我地比$5999 買個燒鵝飯, 結果同 $4999 一樣架嘛, 直情係用我地既 $$ 去補貼人地, 好嬲!!!!!

經過投訴投訴再投訴下, 今日得到個答覆係: 補回長腳蟹任食自助餐比貴價團團友, 另會改善單張推廣方式, 加強同事訓練.........但個投訴部個人就重申公司冇做錯, 亦唔希望大家以為下下投訴就可以改變什麼.............真係火都黎啦!!!!!

以後 BLACK LIST 縱橫遊, 請我都唔去呀 >.<

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

所以去日本最好係自由行...

原文章由 zzoe 於 07-12-30 02:02 發表
有冇搞錯 離晒普

大宅

原文章由 Oscar媽 於 07-12-30 10:15 發表

我原本都打算自由行架, 不過第一次去, 而且有大有細, 大既六十, 細既幾歲, 咪諗住跟團舒服 d 囉, 唉...........點知又會咁黑既

子爵府

我第一次同仔仔去日本都好似你咁諗..
不過我東瀛遊..個導遊帶得好好..
不過跟團真係好趕鴨仔..令到亞仔好辛苦..
所以我第 2 次去日本已經自由行...
仔仔搭火車好開心..又唔洗咁早起身..
自己 plan 去邊就可以去邊...

原文章由 pigpiggirl 於 07-12-30 10:33 發表

我原本都打算自由行架, 不過第一次去, 而且有大有細, 大既六十, 細既幾歲, 咪諗住跟團舒服 d 囉, 唉...........點知又會咁黑既

琥珀宮

打橫遊

侯爵府

hashtag影視迷勳章

其實有大有細又第一次去日本跟團比較適合.

"另會改善單張推廣方式" 如果佢單張講明包埋就係佢貨不對版啦, 仲講到妳地無理取鬧咁:tongue: :tongue: :tongue:
老餅會員上科林只求開心!

公爵府

我覺得他們唯一不對是減了你的長腳蟹,但也要看個團是否有寫是必包的.至於他們upgrade 那平團,是平的人著數了,無得講.就算現在,同一個團唔同時間報都會唔同價.
報團一定要睇真d細字,否則有理都變無理.

子爵府

通常行程表有的野,佢地一定要照去,最多不以次序,如無去一定要求旅行社補錢,去旅遊協會投訴果間公司啦
原文章由 pigpiggirl 於 07-12-30 01:21 發表
第一次跟團咁勞氣, 話說好多朋友同事都推介去日本要跟縱橫遊, 咁我同同事一家大細共六人就一齊報名參加啦, 報名時諗住橫掂都去玩就選擇一個比較貴價既團(JNG5), 每人要$5999, 比起同行程超值團$4999 (JNG5XP) 貴 $10 ...

別墅

Yes, strongly agreed

原文章由 Oscar媽 於 07-12-30 10:15 發表

公爵府

牛年勳章

想去北海道自由行, 但只是試過2 次東京自由行, 所以都.........有d擔心 , 有沒有bk媽咪試過呀! 難度高嗎?

CMMANDY

原文章由 小天子 於 07-12-31 13:57 發表
Yes, strongly agreed

大宅

自由行去北海道都算容易,只要plan定行程,同逗留日數,book好酒店/民宿。暑假我就同兩個仔自由行去過,其實我都係第一次自己plan行程,因每次旅行都係老公plan,但呢次佢唔可以同行,唯有自己搞。八日行程都好順利,所以應該唔係好難!

原文章由 CMMANDY 於 07-12-31 14:12 發表
想去北海道自由行, 但只是試過2 次東京自由行, 所以都.........有d擔心 , 有沒有bk媽咪試過呀! 難度高嗎?

CMMANDY

大宅

Hi Prisc88,

Could you please email your plan to me?

My email address is [email protected]

Thanks,
Fion

原文章由 prisc88 於 08-1-1 17:25 發表
自由行去北海道都算容易,只要plan定行程,同逗留日數,book好酒店/民宿。暑假我就同兩個仔自由行去過,其實我都係第一次自己plan行程,因每次旅行都係老公plan,但呢次佢唔可以同行,唯有自己搞。八日行程都好順利,所以應該唔係好 ...
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

首頁

尾頁

跳至