懷孕前後

跳至

首頁
45678...16

尾頁

子爵府

Re: 有冇正在努力造人的準媽媽入來傾

monmon,

你個囡好老織呀!吾似new born,真係幾醜樣喎!
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

大宅

monmon
真係好開心見到你BB相及你既身子,你要休息多D.
CHUCHU
不要灰心,你要保持開朗,我地為你打氣!!
CARMAN,POOH,
加多D油比你地老公呀~
NICMOTHER
好耐未聽你上來,可好嗎?
關心你呢~

我也是隨遇而安~
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

大宅

各位姊妹,

我蒲頭啦. 多謝各位關心.
我終於[size=x-large]Bingo 咗啦!

大約 13.5 week, 上星期四照, 有 6.7cm. 預產期係 9 月中. 度頸皮及驗血, 唐氏 chance 都 below average. 終於舒一口氣.

因為上次小產, 帕小氣, 所以等過左 3 mth 先至同其他人講. Off course, 除左老公 and my boss 啦! 過去 2 mths 都很辛苦, 作嘔..反胃..very tired. Week 11 時重腸胃炎, 好彩平安大吉.

monmon, 恭喜哂! 一身鬆哂, 係唔係? BB 好醜樣喎

雲, 你呢? 加油啞!

小斑, 多謝你關心, 恭喜你姐姐 tim.

小斑,Pooh, chuchu, carman, 加油... don't give up, 你哋好快會 BINGO 嫁啦! 最 important 要有决心.

Sin, excited to know that you are bingo also. 祝你平安大吉.

I am very tired and 作嘔 tim, I go to bed la..talk to you later la..

大宅

nicmother
好開心你也bingo了!
記住:小心身子,多食有益既野,不過我都知你係會好小心呢~

請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

大宅

NICMOTHER,

恭喜哂呀, 我個朋友都係9月預產期呀. .多謝你,我會努力的啊. 加油呀大家

男爵府

畀面勳章

nicmother

恭喜你呀, 好開心聽你個好消息呀! 祝你生個可愛健康b呀!

子爵府

Nicmother,

恭喜!恭喜!你要小心食野呀!有時間先上來咀啦!休息多d呀!希望你今次生個仔,可以切夠[size=large]字.

我已經M come左了,我會繼續努力,希望Carman,Pooh and Siu Ban 都好快Bingo,到時我地要轉Topic喇!

有時間就call我.
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

大宅

今天看了醫生話沒事,要多些休息.多謝你們之前的支持.

男爵府

[size=x-large]Nicmother,Congratulations!
你嘅努力終於有成果啦!
開頭係辛苦啲,到你身體舒服啲嘅時候多啲上黎傾下!
你預產期幾時呀?

Dear sisters,
我個醜樣豬呢兩晚都唔肯瞓呀!我仲可以係日頭瞓,我老公就慘啦,日日寧願唔食lunch係公司瞓覺呀!

子爵府

Pooh,

你現在係咪讀緊書呀?平時有咩做?

男爵府

嘩!開心到爆呀!好日唔上黎一上黎就見到人人都恭喜nicmother,我都睇到好開心呀!
[size=xx-large]恭喜呀!
真係好啦!nicole有伴伴啦!
我個囡囡都為你好興奮呀!(勁旭呀!)

男爵府

卡文,
我個醜醜B大左好多啦而家我個肚池已經平晒啦,應該好快會突肚池啦!好開心呀!

男爵府

豬豬呀,
樂觀D!開心D!等我過D開心俾你先得!我陀左囡囡後好自然就好開心(好多人話陀女會開心D架因為B女既女性荷爾蒙分泌影響),仲成日扎扎跳,連同事都話我行動敏捷.唔......你都要預備一個開開心心既媽媽俾你個BB至得架!
復活節放假打俾你傾計啦!

男爵府

畀面勳章

雲 寫道:
卡文,
我個醜醜B大左好多啦而家我個肚池已經平晒啦,應該好快會突肚池啦!好開心呀!

咁亞b依家有幾磅呀?

大宅

carman
你好,可以開工未?身體好些嗎?

子爵府

雲 寫道:
豬豬呀,
樂觀D!開心D!等我過D開心俾你先得!我陀左囡囡後好自然就好開心(好多人話陀女會開心D架因為B女既女性荷爾蒙分泌影響),仲成日扎扎跳,連同事都話我行動敏捷.唔......你都要預備一個開開心心既媽媽俾你個BB至得架!
復活節放假打俾你傾計啦!

真係登你開心,好羨慕,吾知自己有冇呢日.

你有時間就打俾我.

男爵府

畀面勳章

sin 寫道:
carman
你好,可以開工未?身體好些嗎?

身體無咩事, 但我打算5月先開工呀!
你都幾好嘛? 多d休息呀!

大宅

carman
我現在都是要休息,除了接送放學都沒去街.你要努力,我一定支持你.

男爵府

畀面勳章

sin

多謝你呀! 有時唔開心真係有諗過放棄呀, 但上黎聽到你地o既支持又好感動, 好想再努力過!

大宅

littlechuchu 寫道:
Pooh,

你現在係咪讀緊書呀?平時有咩做?

豬豬,

我要番學呀, 平時瞓覺lor........好懶呀,日日瞓到兩,三點 , 我覺得生活好頹廢,好想搵野做,但老公又唔想,可能呢排生意唔好,所以佢心情唔多好啦, 總之我每次話搵工,佢就唔開心.....問我:"你依家係唔係嫌棄我搵唔到$$,俾唔到家用你呀......",攪到我都唔知點 :-( :-( :-( 但其實我明白生意總係有起有落.我只是想搵d$$,幫下頭家,唔使佢咁辛苦,又唔係乜... 依家好似我又乜都唔做,張口等飯食咁......我feeling唔係咁好啦.你明唔明呀

首頁
45678...16

尾頁

跳至