親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Book咗下週住holiday inn 同sheraton,
今日聽朋友講上週去,講到的士唔使旨意搭到,lobby等攞房等好耐,過澳門關勁多人,出名食店冇哂位…
咁我係咪只可留在氹仔酒店活動唔好出市區?有冇jm好近期去過?真係咁恐怖?謝謝分享!

大宅

我覺得去澳门不如去台湾,泰国,酒店又唔係靚过人,得一個賭字

男爵府

lalawawa 發表於 14-8-15 19:26
我覺得去澳门不如去台湾,泰国,酒店又唔係靚过人,得一個賭字
澳門真係好貴,2大2細住一晚計埋交通至少3千!

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:死啦!乜八月澳門真係咁恐怖咩?

我一家三口去兩日一夜,5000走唔甩

所以而家轉去飛台北,比多d但玩多幾日,叫做搭下飛機

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

(watermelon) 發表於 14-8-15 19:12
Book咗下週住holiday inn 同sheraton,
今日聽朋友講上週去,講到的士唔使旨意搭到,lobby等攞房等好耐,過 ...
舊年12月去過...

我都已經唔敢奢望搵的士...

改搭巴士, 點知都係勁多遊客迫上車, 當中B6佔唔少...

好彩一早打去餐廳訂定位, 如果唔係... 都幾煩!!

別墅

咁又未至於恐怖嘅, 只係有啲O咀...
上年暑假去, 過關櫃位少, 條隊排到出門口,
酒店大堂夠大, 夠職員, 唔使點排隊,
知名食街, 一車車大陸人迫爆, 行唔到,
3人去食店等2個鐘先有位,
三步一個嘅花圃變垃圾筒

p.s. 出名嘅豬扒包好難食,
反而cafe下午茶個豬扒包仔好掂!

buklaylay  大利X記, 超難食...   發表於 14-8-15 20:47

別墅

引用:Quote:(watermelon) 發表於 14-8-15 19:12

原帖由 buklaylay 於 14-08-15 發表
舊年12月去過...
同意, 見旅遊巴仲多過的士
諗住午餐去民居附近啲食店,
坐定定又俾人趕出嚟, 話唔開舖

琥珀宮

引用:Book咗下週住holiday+inn+同sheraton,今日

原帖由 (watermelon) 於 14-08-15 發表
今日聽朋友講上週去,講到的士唔使旨意搭到,lobby等攞房等好耐,過 ...
呢個情況出現咗好幾年啦!如果食出名葡國餐廳,可以早d book 定位就食到!

別墅

畀面勳章

回覆:木土土 的帖子

所有旅遊書,電視節目介紹過既都唔洗去

大宅

引用:Book咗下週住holiday inn 同sheraton,今日

原帖由 (watermelon) 於 14-08-15 發表
我昨日剛回來,的士真係超難搭,係要長時間排隊。。。晚上盡量不要出新馬路,真係冇的士返。。。有都好貴150~300不等先返到酒店。。。攞房都好快20分鐘羅到上埋房。。我住sheraton

(watermelon)  好多謝您,咁我要晚上少外出,日   發表於 14-8-16 08:54

男爵府

我而家去澳門搭巴士咋,有時識行,行路算,住就真係唔抵,我都寧願加多千零蚊去台灣

大宅

喜來登有三千幾間房,你預左要等架喇。

我建議你第一日早d去玩左澳門果邊先。

行李可選擇放舊金沙,因有免費車去喜來登。

玩完行完澳門果邊,先返酒店囉。

第二日先留係酒店游下水,逛威尼斯人同氹仔囉。

如果你第一晚住金沙城holiday inn 應該唔使等好耐,因為無喜來登咁多房。

大宅

盡量坐酒店的免費車啦

金沙城holiday inn行過新濠天地有車去旅遊塔同新馬路

想過漁人碼頭,科學館等就係金沙城坐免費車去舊金沙啦

舊金沙行10分鐘都到mgm同星際啦

盡量利用免費車啦

(watermelon)  好多謝您嘅貼士^^  發表於 14-8-16 08:52

大宅

冇去兩年,冇諗過係咁…所以朋友講完嚇—跳…
好多謝咁多位意見,真係要再度—度行程同book定餐廳位…
澳門而家真係好貴,其實計過去台灣平均每日平過澳門,不過冇去澳門兩年心郁郁,呀女又話生日好想好想好想食夢工場早餐,舊年講到今年,貴D都比佢食—次囉!

水晶宮

我下星期去, 希望唔好太多b6

象牙宮

呢個情況好幾前已經係咁,條手信街迫到行唔到,的士就不嬲都差要截到佢你要好好彩。

象牙宮

引用:我下星期去, 希望唔好太多b6

原帖由 0120 於 14-08-16 發表
我下星期去, 希望唔好太多b6
你星期幾去?我地可能相遇呀!
你唔好希望一定多的。

水晶宮

mercurycc 發表於 14-8-16 10:43
你星期幾去?我地可能相遇呀!
你唔好希望一定多的。
我823,824 去

mercurycc  早你2日!  發表於 14-8-16 11:47

大宅

回覆:旻昊bb 的帖子

請問大倉果邊搭shuttle有無貼士,我月尾去

王國會長

王國會長

(watermelon) 發表於 14-8-15 19:12
早兩年8月去過, 真係以后都唔會再去

(watermelon)  咁真係滴汗中…  發表於 14-8-16 16:33

首頁

尾頁

跳至