跳至

首頁

尾頁

別墅

你哋通常買咩牌子嘅尿片? 我買HUGGIES, 漏尿; BABYLOVE, 又焗到紅PAT PAT
好似好少選擇咁, 有冇PAMPERS或者日本尿片買得到?

公爵府

回覆:emily_hm 的帖子

pampers 以前coles 有,唔知而家有冇,你check 下。 Aldi 都几好用咖,不过厚。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

回覆:尿片

Pampers上網有。有日版,英國版,德國牌!個日認為歐版比日版好用

emily_hm  有冇website介紹?  發表於 14-8-17 16:00

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我用Woolworth select,好用,唔厚又好少紅pat pat,不過偏大

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

如果日本尿片可以去日本舖(日本超市果d問問,我響gc,有日本店賣merries同moony

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

別墅

coles冇pampers賣, 我行過咁多supermarket都冇見過, 所以先問下大家

啱啱都睇到之前啲Post, 都諗住試下woolworths, 我喺香港用開綠色pampers, 最長試過過夜12個鐘都冇漏尿, 而家要換片換得好密先好啲
條片一厚啲我個仔就會紅pat pat, 所以好煩

我喺Melbourne, 嚟咗冇耐, 暫時未見有日本超市, 我都想有間喺附近

男爵府

引用:coles冇pampers賣, 我行過咁多supermarket

原帖由 emily_hm 於 14-08-17 發表
coles冇pampers賣, 我行過咁多supermarket都冇見過, 所以先問下大家

啱啱都睇到之前啲Post, 都諗住試下woo ...
box hill新商場有間賣日本nappy 不過唔知幾錢包

複式洋房

我都想知用邊隻先唔漏又舒服^^

複式洋房

我都係melb都係新手所以好多野都唔識^^

翡翠宮

引用:coles冇pampers賣,+我行過咁多supermarket

原帖由 emily_hm 於 14-08-17 發表

啱啱都睇到之前啲Post, 都諗住試下woo ...
我大女細個果陣又係、一厚d就紅pat!Woolworth 係我暫時試過最ok既,唔厚唔漏尿,但有時會漏poo

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

Aldi nappy is good.

大宅

畀面勳章

本人有兩個小魔怪。曾用過Huggies, Pampers (US made), Pampers (JP made), Babylove. 但最後都係Woolworth Homebrand (made in Belgium) 用得最耐,最平最抵又好用

別墅

我仔用pampers,我上網訂的。你上網search吓就有好多間有得賣,仲寄到家門口,好方便。

別墅

諗緊轉用pants, 唔知會唔會好啲

大宅

引用:我仔用pampers,我上網訂的。你上網search吓

原帖由 ivycky 於 14-08-18 發表
我仔用pampers,我上網訂的。你上網search吓就有好多間有得賣,仲寄到家門口,好方便。

...
請問可以share link嗎?

大宅

我係香港都係用pampas, 黎到就用Aldi, 好好用啊

別墅

回覆:mamiemily 的帖子

aldi厚唔厚? 可惜我附近冇aldi,要專登坐車去先有

大宅

引用:本人有兩個小魔怪。曾用過Huggies,+Pampers

原帖由 Einet2009 於 14-08-18 發表
本人有兩個小魔怪。曾用過Huggies, Pampers (US made), Pampers (JP made), Babylove. 但最後都係Woolworth ...

民房

我上網bestnappies.com 買Goon.. 同pampers same factory, 又平啲,好好用架,又吾會粗

大宅

引用:我上網bestnappies.com+買Goon..+同pampers

原帖由 Nicmik 於 14-10-06 發表
我上網bestnappies.com 買Goon.. 同pampers same factory, 又平啲,好好用架,又吾會粗
我都係系呢個網站買,之前用Merries都幾好,夜晚用P牌可以keep到成晚

首頁

尾頁

跳至