親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

我帶我媽同5歲女去。不玩刺激野不玩海䐁。只想比婆孫兩人玩浮潛。到時我要準備咩用品。一次玩幾耐架?要預幾耐時間呢?請指点。

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:入adventure cove park.只玩浮潛值吾值呢。

其實入面仲有好多野玩

有kids area, lazy river 這兩個唔刺激,但都好好玩

子爵府

好媽媽勳章

pipip929 發表於 14-8-18 11:01
我帶我媽同5歲女去。不玩刺激野不玩海䐁。只想比婆孫兩人玩浮潛。到時我要準備咩用品。一次玩幾耐架?要預 ...
入面有其他野玩, 唔係全部都刺激, 長者及小童都啱玩.

子爵府

好媽媽勳章

回覆 Mimmy 的帖子

Thx for your reply.但我主要想玩浮潜。要準備什么。是free的嗎?排得耐嗎?

男爵府

係啦! 反而玩浮潛要識游水, 啲水又比較凍, 其他都好岩5歲小朋友架

子爵府

好媽媽勳章

回覆 NamB 的帖子

I will bring my 2yo baby too. Anything I need to prepare? I want my mum n my elder girl try 浮潜

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我又係有興趣只玩浮潛, 但半日夠嗎?

男爵府

我女5歲唔夠膽玩浮潜, 你女之前有無係其他地方玩過? 如無, 有機會唔敢玩, 咁如果因為浮潜而入就唔值了.

你一開門直去浮潜個度, 無人不用排隊, 玩完才番轉頭玩其他.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yamiymi 發表於 14-8-18 11:37
我女5歲唔夠膽玩浮潜, 你女之前有無係其他地方玩過? 如無, 有機會唔敢玩, 咁如果因為浮潜而入就唔值了.

你 ...
唔敢玩係因爲唔識游水定水太深?

子爵府

好媽媽勳章

pipip929 發表於 14-8-18 11:35
回覆 NamB 的帖子

I will bring my 2yo baby too. Anything I need to prepare? I want my mum n my elder ...
浮潛無野要準備, 排隊玩就得, 但要識游水, 佢會提供救生衣及浮潛鏡, 個個都一定要著, 落水前有簡單briefing (普通話或英文). 提一提你, 浮潛啲水好凍下.

子爵府

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 14-8-18 11:39
玩浮潛啲水好深, 佢一定要你識游水, 唔識唔比玩.

珍珠宮

NamB 發表於 14-8-18 11:40
浮潛無野要準備, 排隊玩就得, 但要識游水, 佢會提供救生衣及浮潛鏡, 個個都一定要著, 落水前有簡單briefing ...
可以自己著定保暖衣嗎?

子爵府

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 14-8-18 11:42
可以自己著定保暖衣嗎?
唔知得唔得, 我無見人著. 我自己及阿仔都無著, 阿仔識游水, 但我見佢都幾緊張, 全程我拖住佢手, 一齊浮

侯爵府

引用:我帶我媽同5歲女去。不玩刺激野不玩海䐁。

原帖由 pipip929 於 14-08-18 發表
我帶我媽同5歲女去。不玩刺激野不玩海䐁。只想比婆孫兩人玩浮潛。到時我要準備咩用品。一次玩幾耐架?要預 ...
我女上年7歲去~ 識游水~ 都唔敢玩浮潛~ 話水凍~

男爵府

Lqueenie 發表於 14-8-18 11:39
兩樣都係, 同埋D 水都幾凍下, 所以又驚又凍...

我大女7歲玩左兩次, 本身識游水, 但第一次玩都驚驚地, 始終都真係深架...心理上會驚, 係咁攬住C6..

我為兩個女都準備左浮潛鞋, 保護腳板..

仲有, 其他人可以係外面睇, 但你千期咪揮手叫佢游埋黎影相, 因為好多石, 腳一high 到就爆缸

珍珠宮

yamiyami 發表於 14-8-18 11:48
兩樣都係, 同埋D 水都幾凍下, 所以又驚又凍...

我大女7歲玩左兩次, 本身識游水, 但第一次玩都驚驚地, 始終 ...
我细仔5歲 , 而家剛學識游水 , 大女7歲識游水 , 唔知c6肯唔肯一個帶2個玩

珍珠宮

每次玩幾耐?

珍珠宮

NamB 發表於 14-8-18 11:42
玩潛啲水好深, 佢一定要你識游水, 唔識唔比玩.
我意思係5歲應該游水唔會太叻, 加上見到水深有機會怕

男爵府

Lqueenie 發表於 14-8-18 12:23
我细仔5歲 , 而家剛學識游水 , 大女7歲識游水 , 唔知c6肯唔肯一個帶2個玩
一拖二好忟水.....兩個驚起上黎唔知顧邊個好...其實除左識游水, 都真係要放膽去浮, 仲有就係要識用口呼吸, 呢個係最難

每次玩15-20分鐘左右, 係開頭會搞好耐, 因為遲遲唔敢下水, 但一肯下水就好快玩完, C6話有少少水流帶住你浮的.

子爵府

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 14-8-18 12:23
佢件救生衣好浮, 唔識游水都唔會沉, 只怕你驚唔驚, 我起步第一下都有少少驚, 全程拖實個仔, 驚佢唔知浮左去邊

首頁

尾頁

跳至