跳至

首頁

尾頁

大宅

我BB出世到現在都跟我們同房瞓,一來方面半夜餵人奶,二來我唔捨得...怕佢大個跟工人多過跟我....
雖然而家BB已經戒了夜奶,不過他呢個星期每晚4-5am就起來,不是要吃奶,而係要你同佢傾下偈,抱下佢....搞半個鐘至瞓返...不過,我過幾日返工喇....而家掙扎緊俾唔俾佢同工人瞓?

別墅

我同你一樣都係唔捨得bb所以一路都比佢跟自己訓啊, 如果我老公返左大陸我仲會同個女同床訓添架~ 我依家都係有返工, 所以都盡量有時間就同個女玩多d, 真係會好攰架, 不過要搵食又唔捨得個女真係無辦法捱眼訓都要囉.....
原文章由 mama530 於 08-1-14 13:01 發表
我BB出世到現在都跟我們同房瞓,一來方面半夜餵人奶,二來我唔捨得...怕佢大個跟工人多過跟我....
雖然而家BB已經戒了夜奶,不過他呢個星期每晚4-5am就起來,不是要吃奶,而係要你同佢傾下偈,抱下佢....搞半個鐘至瞓返... ...

複式洋房

mama530, 我都怕佢大個跟工人多過跟我....
我BB和你的BB一樣每晚4-5am就起來,不是要吃奶,而係要你同佢傾下偈,抱下佢,而我返左14日工喇....我都係唔俾佢同工人瞓。辛苦就辛苦D但都頂得順:lol:

大宅

pigcowhome:
我都聽過朋友說俾BB跟了工人就唔跟自己....好鬼驚,見你咁講我都試下自己頂下先啦!

大宅

我大細囡都係同工人同房~ 大囡一出世就訓BB床~ 同工人同房, 都無話跟工人多過跟我地, 小朋友係識得分父母同工人姐姐既~

BB床無關門, 除時都可以入去睇佢地訓成點, 自己要返工, 真係無可能半夜仲照顧BB飲奶~

[/url]

大宅

有時俾工人照顧都未必唔好!因為自己通常都會好"仲"bb! 我bb跟我訓都戒唔到夜奶,but一跟工人訓就一覺訓先光!
好似我個大女咁,我在家放產假時佢都成日要我陪佢做功課,做得勁勁慢,我一返左工,佢就好快做完功課!

大宅

我大囝同細B都係同我一間房訓, 一家4口迫埋一間房..... 要返工真係唔係太多時間親子, 唯有夜晚餵下奶, 抱下佢同佢玩下, 尤其細b咁細成日訓, 真係要爭取多d時間同佢玩.....
係就係辛苦D, 有時細B喊會嘈醒哥哥, 咁哥哥又會"樓"下計咁...不過小朋友bb期真係好短, 所以我辛苦得嚟都好enjoy抱同"oi"細b果d感覺架

男爵府

好媽媽勳章

同意, 佢地查實大得好快...盡量辛苦d都自己揍翻夜晚。:mrgreen: ...同埋, 我個工人日頭一個要照顧兩個, 佢日頭無精神咪仲盞攪, 咁樣起碼佢有足夠精神, 你日頭返工都安心d:lol:

原文章由 carolliu 於 08-1-16 14:33 發表
我大囝同細B都係同我一間房訓, 一家4口迫埋一間房..... 要返工真係唔係太多時間親子, 唯有夜晚餵下奶, 抱下佢同佢玩下, 尤其細b咁細成日訓, 真係要爭取多d時間同佢玩.....
係就係辛苦D, 有時細B喊會嘈醒哥哥, 咁哥哥 ...
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

洋房

原文章由 施晴媽咪 於 08-1-16 19:10 發表
同意, 佢地查實大得好快...盡量辛苦d都自己揍翻夜晚。:mrgreen: ...同埋, 我個工人日頭一個要照顧兩個, 佢日頭無精神咪仲盞攪, 咁樣起碼佢有足夠精神, 你日頭返工都安心d:lol:

...
我都認同! 我都係自己餵夜晚最後一餐夜奶!費事攪到工人日頭辛苦,自己又要番工!

首頁

尾頁

跳至