跳至

首頁

尾頁

複式洋房

買bb芝士唔係周圍都有得買,好唔方便,而且好貴,1包18條裝都要$36,咁其實平時supermarket賣既大人芝士,到底佢地又食唔食得呢?
若嵐媽媽

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個女一向唔食bb 芝士, 次次食親都吐返出黎, 相反卡夫芝士佢就好鐘意食, 所以我轉左用卡夫芝士夾麵包比佢食, 咁耐以黎無乜唔妥, 應該食得啩. 況且我個friend 個早產b 返QE 覆診時醫生見佢過輕都叫我個friend 用卡夫芝士放入粥仔比佢個b 食等佢多d 營養, 所以我覺得食大人芝士應該係無問題.

大宅

原文章由 carmen0510 於 08-1-15 14:32 發表
買bb芝士唔係周圍都有得買,好唔方便,而且好貴,1包18條裝都要$36,咁其實平時supermarket賣既大人芝士,到底佢地又食唔食得呢?

我請教過一些朋友, 佢地話都有俾芝士BB食, 佢地話好似
大約1歲左右開始俾, 每日一粒咁話, 佢係買笑牛牌芝士
俾囡囡食ga, 我都係度唸緊, 係咪其實唔洗一定買bb芝士呢?
因為又唔係好方便買到, 同埋都好似幾貴tim

聽日同呀b去醫院覆診, 唸住問下醫生先(希望記得問啦 )

隻衰豬豬係我同爸b既心肝寶貝黎ga...哈哈!

”佢係2月15日出世的豬BB”

複式洋房

唔使特登買BB芝士架. 卡夫都得架. 不過要係全脂嗰D. 如果有淡味, 就最好買淡味.

珊瑚宮

好媽媽勳章

我煲粥仔就落卡夫
就咁食就買笑牛牌
兩隻都勁鐘意食

子爵府

大人芝士鹽份高 d, 間中食下都 ok,
但如果日日食就唔太好~

原文章由 carmen0510 於 08-1-15 14:32 發表

大宅

from 9M+, my bb started to eat cheese together with congee
1/4 pcs will be added into congee
total 1/2 pcs will be eaten @ day
i buy snow brand in supermarket

大宅

我都係買笑牛牌, 不過就係加落粥仔度.
我無特別買bb芝士.

原文章由 manicheung 於 08-1-15 20:24 發表
我煲粥仔就落卡夫
就咁食就買笑牛牌
兩隻都勁鐘意食
:-P :-D :-) ;-)

禁止訪問

複式洋房

笑牛牌有紅色同藍色,有咩唔同呢?你地係買邊隻架?之前係吉吉島買雪印,一盒8條,不過依排又唔見有得賣!

首頁

尾頁

跳至