自由講場

跳至

首頁
12345...62

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

父皇成日唔準我離開皇宮……
今日我就要靜靜雞偷出皇宮…噓~~

衰鬼黎既,各位聽我既故事要比d耐性~~耶~

想我繼續講?要應承我不要話比父皇聽, 如果唔係 ......

出面天寒地凍...都係搵個地方落腳先

好彩靜雞雞攞左支暖笠笠既奶仔,yummy!

唔怪得知支奶係暖架啦,原來變壞左........鳴鳴鳴

大病初癒...不過我唔會就咁返皇宮既!咦咦咦...我見到張海報寫住下個星期三下午海港城有好節目喎!

為左參加星期三的

親子王國2007頒獎典禮﹗我要打扮得靚靚出席呢次盛會﹗你地睇下我幾閃就知我幾型仔啦~哈哈﹗

聽講頒獎典禮仲會有好多天皇巨星出現﹗仲有我既偶像紫昕姐姐>3<

雖然會場有咁多天皇巨星但主角始終係我(呵呵~)等我派下飛吻多謝下大家既支持先

尋日去頒獎禮收獲豐富~仲可以同purple姐姐一齊影張靚靚相,哈哈~

親子王國「父母十大信心品牌選舉2007」呢個開心盛事完結後,新年又就快到啦~我靚仔國王帶領親子王國仝人為各位國民拜個早年
恭祝大家~身體健康! 屋企人一團和氣! 工作事事順利! 囝囝囡囡快高長大! 恭喜!恭喜!

國王今日收到父皇電話喎~~:「阿仔,今日年廿八啦,母后等緊你返泥團年架!」

本來仲想在出面玩多陣,但想逗逗利是錢,都係返去過年!恭喜發財!利是逗來!過完年再玩過!

yeah!!!父皇為左迎接我返皇宮~準備左好豐富的團年飯等我返來食……仲預備左封大利是比我~~好興奮! 好開心呀!

一連幾天長假期~希望可以逗更多利是啦~wakaka!!!

有咁多利是錢!係時侯再上演BK微服私訪記下集!用利是錢還富於民!

撞鬼囉,D野幾時貴左咁多…D利是錢唔覺唔覺就洗晒…

嘩哈哈~ 今日係初七人日,祝所有國民心想事成啦!

情人節父皇同母后去左杜拜遊埠,我今日都係留係皇宮,叫班朋友仔嚟同我一齊開大食會先!

我同朋友仔在皇宮玩躲貓貓玩得好開心!

玩躲貓貓躲到皇宮深處發現左D好恐怖既o野呀~~好恐怖呀!!! HELP!!!

(皇宮深處發出陣陣哀號) 嗚....好慘呀....邊個咁好泥探我呀.....嗚....

嘩!!!!點解皇宮入面有D咁恐怖o既野o架....OH NO!!!!!我暈啦...

母后: BB! BB! 醒啦~

國王: (睡眼惺忪) 咦...乜原來係發夢咋...我仲以為皇宮入面有幽靈tim...嚇死我啦! 母后~我要抱抱...

母后話我大個仔冇得抱抱...唔制呀...

母后話佢都投哂降,要上教育王國睇下各位媽咪點教好小朋友喎!

連父皇都話我再唔聽教就上王國誌寫哂我d曳曳o野出來!好惡哇~

其實我只係見天氣咁凍,先故意激到父皇咁火滾~等佢唔好凍親...

雖然父皇發火搞到熱騰騰...但係我就穿唔夠衫病左啦...咳!咳!

全靠父皇同母后o既悉心照顧,我終於戰勝病魔,做一個健康寶寶! 父皇母后係醒o既!

不過父皇母后話我成日病,一定係因為太少做運動...

又睡眠不足,夜晚唔願瞓朝早又唔願起身...成日要母后咁樣發火先去瞓...

所以我都係乖乖去瞓啦,今晚要發個好夢~各位晚安...

呼嚕...呼嚕...

瞓醒覺豬,咦~見父皇母后商量緊d野喎...仲好似提起我添!

原來父皇母后想我除左聰明伶俐讀書叻,仲要健康活潑,所以...

正如大家回覆所講,運動真係好重要!我聽到父皇母后話我地親子王國正計劃六月舉行「細」「細」世運會,等我可以同其它小朋友一齊做運動...

聽講BK各位父母會員o既子女都運動細胞旺盛,如果我再咁孱弱,到時咪好失威?!

mouth:mouth:" />你o地一個二個搶住話自己仔女一定叻過我...睇來都係要多D做運動鍛鍊下身手先得!聽講王國誌好快會新增相簿功能,唔操fit d到時比你o地影o左醜態放上網就瘀瘀了!(P.S. 相信大家有時都會想修改、編輯下D相片,親子王國特別為大家準備左「相片編輯秘笈」,大家快D去參考下啦!)

而且我仲聽到父皇母后話一定要帶我去親子王國籌備緊將於7月舉行o既至FIT寶寶健康日,等我做個健康寶寶。要父皇母后為我咁操心,我真係不孝...

之前仲成日激父皇母后,我而家知錯啦!

嗚...父皇母后o既關心令我太感動,我以後一定會做個健康乖寶寶!

我都係時候要去做運動啦!大家如想參加「細」「細」世運會至FIT寶寶健康日,就要密切留意親子王國的最新活動啦!

今次連載o既國王故事告一段落!希望大家除o左在BK討論區用我o既o麥頭外,都會在MSN用啦!復活節將近,等我送份禮物比大家,Blog-kingdom王國誌o既相簿功能終於推出啦!大家一齊去睇下點用啦!你o地仲可以參考「相片編輯秘笈」執靚d相!希望大家都喜歡呢個新功能,上載多d復活節一家大細去玩o既相比我睇,仲有機會俾我揀出貼在王國誌首頁成為精選圖片添!

歡迎下載以上Baby Kingdom msn icon!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

哈哈哈!! 幾搞笑喎!! :lol

:lol

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

正啊,好諗頭!

支持啊,記得整得抵死d啊,誓要係MSN界發揚光大

等待驗證會員

即係咩呀?? 我都唔明ge

男爵府

原文章由 貝貝 於 08-1-16 15:16 發表
哈哈哈!! 幾搞笑喎!! :lol

http://image.baby-kingdom.com/images1/bb16.gif:lol

哈哈~好得意呀,快D推出啦,我一定將佢發揚光大呀

伯爵府

好心急呀!!!!!!!

王國長老

王國長老

原文章由 bkeditor 於 08-1-16 13:24 發表
http://image.baby-kingdom.com/images1/bb16.gif父皇成日唔準我離開皇宮……

Baby Kingdom msn icon即將推出!

好得意啊! 幾時出呀? 好心急!

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cute 到爆.

有無成個皇室呀? 我想睇埋皇后/公主

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

未知皇上會唔會發表宣言
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

侯爵府

醒目開學勳章

好得意

水晶宮

畀面勳章

大宅

so cute

珊瑚宮

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

子爵府

畀面勳章

幾時有得用ar

侯爵府

極期待!!!

大宅

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

快d整多d啦唔該~~

[ 本文章最後由 jutaubing 於 08-1-17 11:58 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

7周年華麗國民 好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

首頁
12345...62

尾頁

跳至