跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我無做野都一段時間,你地係唔係都無做野呀!!一齊傾下計呀!!
若嵐媽媽

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我嫁左就冇野做lu
你地一日起屋企點過架?
我下午12點同bb起身
之後自己同bb都沖涼
跟手煲落粥
之後又要湊b訓晏覺
就要趁機做其他家務
之後bb醒就要餵粥
咁bb同我各自玩一陣
跟住bb又要訓啦
再做未做晒既家務
之後老公返就沖涼食飯
之後老公同bb玩
我就沖涼洗碗
到老公同bb訓晒
我自己私人時間先開始

禁止訪問

子爵府

嘩~ 你個 b 好似成日都訓咁0既? 好似好 free 咁喎!

原文章由 雪~bb 於 08-1-22 14:16 發表
我嫁左就冇野做lu
你地一日起屋企點過架?
我下午12點同bb起身
之後自己同bb都沖涼
跟手煲落粥
之後又要湊b訓晏覺
就要趁機做其他家務
之後bb醒就要餵粥
咁bb同我各自玩一陣
跟住bb又要訓啦
再做未做晒既家 ...

子爵府

哎呀~ 有得揀, 我寧願揀全職湊 b 呀
(不過可能湊左又恨返工 :p)

但你兩個仔仔都咁需要你, 你唔好當睇唔到好喎!
大仔做咩成日病呀? 返學惹返黎?
試下每日食 pa pa jelly, 我覺得抵抗力好 d 喎!
(我大仔好少病, 有一輪冇食 + 初返學就中招. 而家食返, 少病左, 同埋就算病初起都好快好返)

原文章由 彤b^^ 於 08-1-22 15:33 發表
我都無做野,
不過好想番工呀,心思思想搵份兼職做下,
但bb又食唔到媽媽奶

因為湊住佢地真係好辛苦,唔係身體上,係心靈上辛苦,
阿哥又成日病,bb食粥又成日嘔,爛到c,一見佢反胃個樣就諗起阿哥抽筋個樣,我情 ...

男爵府

我坐月開始冇做嘢,到而家差不多1年喇,雖然亞仔好鬼曳,但係唔係我想出番嚟做嘢嘅主要原因,咁係咩!? 咁梗係$$作怪喇。

==【早】==
平時響屋企,如果爸爸要返工的話,亞仔飲完早奶肯瞓嘅話,就會一齊瞓番,唔肯瞓呢,我就一齊出廳開咗個寶相(裝亞仔玩具果個)由得佢自己玩,我響梳化繼續搵周公

==【午】==
通常我瞓到十點幾十一點就起身煲粥仔,到十二點嫲嫲飯到,我就食晏喇,我開完到亞仔開,亞仔開完佢就瞓晏覺,我就會上吓網打吓機,亞仔瞓醒就幫佢沖涼,沖完涼洗落亞仔啲衫就上亞嫲度食晚飯

==【晚】==
食完晚飯同埋亞仔一齊返屋企,又玩玩玩...玩到夜晚十點食夜奶,食完暗亞仔瞓覺,亞仔瞓咗之後就係我做家務嘅時間喇,收爸爸尋日惊嘅衫,惊亞仔啱啱洗完嘅衫、洗+烚奶樽、酙番啲食水,然後我就沖涼,沖完如果眼瞓就瞓,唔眼瞓又上吓網/打吓機先瞓囉。

大家係咪唔見我抹地呢!? 其實我真係好鬼懶架,爸爸要返工果日我係偷懶唔抹地架,等爸爸第二朝放工抺
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嗅屎忽, 我記得妳都好似係住油塘? 我生埋細b 就會做全職媽媽, 到時大家出黎相認傾下湊b 心得吖.

大宅

原文章由 嗅屎忽 於 08-1-22 16:55 發表
我坐月開始冇做嘢,到而家差不多1年喇,雖然亞仔好鬼曳,但係唔係我想出番嚟做嘢嘅主要原因,咁係咩!? 咁梗係$$作怪喇。

==【早】==
平時響屋企,如果爸爸要返工的話,亞仔飲完早奶肯瞓嘅話,就會一齊瞓番,唔肯瞓呢,我就一齊出廳開 ...

你真係好幸福呀!我有咗細仔就冇做野,我每日要6點起身整早餐比哥哥然後帶他上校車,再返黎同細仔再訓︴到11點起身煲粥同做家務,細仔訓午覺再做未完成的家務同上網,大仔放又要做功課同溫習,煮好晚餐又要同哥哥沖涼,如果爸爸收早就好啲,但我仍然享受這份工作。

大宅

我由有bb前就己經無做嘢呀,因為讀緊啲course,到之後讀讀下有咗bb,就停咗無讀lu,日日係屋企等生仔
而家通常bb 10點幾瞓醒飲奶,咁我就去煲粥,之後就同佢玩,到1點幾佢食完粥瞓覺,最小都瞓2個鐘,咁我就做家務,有時間就上下網,5點幾bb瞓醒就食粥,食完就玩,7點幾daddy返嚟食飯,之後一齊幫bb沖涼,到9點半bb飲完奶,10點幾瞓覺,之後就係我嘅時間

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我想問:點解你地可以嚫亞仔訓覺嚟做家務嘅?唔會嘈醒佢咩?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁你地幾時吸塵? 我部吸塵機好嘈, 等bb訓覺吸實醒..... 要佢醒住時吸, 好麻煩

你地enjoy做stay home mommy嗎? 雖然都無咩空閒時間淨, :-|我覺得好悶
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

侯爵府

原文章由 yau_grace 於 08-1-22 16:34 發表
嘩~ 你個 b 好似成日都訓咁0既? 好似好 free 咁喎!

都唔算成日訓
係2點幾開始訓個幾鐘
到6點幾又訓個幾鐘之嘛
跟住過12點先一覺訓到第2日11點幾

男爵府

咁樣好肯訓啦, 我果個而家訓1次午睡咋, 夜晚11點幾先訓, 朝早6點就彈起身?-(
原文章由 雪~bb 於 08-1-23 00:57 發表

都唔算成日訓
係2點幾開始訓個幾鐘
到6點幾又訓個幾鐘之嘛
跟住過12點先一覺訓到第2日11點幾
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

侯爵府

原文章由 Elefant老婆 於 08-1-23 00:41 發表
我想問:點解你地可以嚫亞仔訓覺嚟做家務嘅?唔會嘈醒佢咩?

會嘈醒
我仔好醒訓
所以只可以做d冇咁大聲既事
拖地抺地浸玩具洗衫等等

侯爵府

原文章由 dj.hkhk 於 08-1-23 00:49 發表
咁你地幾時吸塵? 我部吸塵機好嘈, 等bb訓覺吸實醒..... 要佢醒住時吸, 好麻煩

你地enjoy做stay home mommy嗎? 雖然都無咩空閒時間淨, :-|我覺得好悶

我都係等ivo訓飽食夠心情好
肯自己玩唔使我抱果時
先可以吸塵
因為如果佢唔係訓飽食夠
就要我抱住佢架啦

侯爵府

原文章由 dj.hkhk 於 08-1-23 01:04 發表
咁樣好肯訓啦, 我果個而家訓1次午睡咋, 夜晚11點幾先訓, 朝早6點就彈起身?-(

你有冇陪佢訓?
如果我陪住ivo訓晏覺
佢仲可以訓耐d架

而家ivo仲未訓呀

男爵府

仲未訓!? 辛苦哂啦雪雪
原文章由 雪~bb 於 08-1-23 01:10 發表

你有冇陪佢訓?
如果我陪住ivo訓晏覺
佢仲可以訓耐d架

而家ivo仲未訓呀

男爵府

晏覺唔陪,夜晚陪
入睡之後我又走出廳囉

除左佢訓覺我一d時間都無呢..........
仲陪住一齊訓我都變bb lu
原文章由 雪~bb 於 08-1-23 01:10 發表

你有冇陪佢訓?
如果我陪住ivo訓晏覺
佢仲可以訓耐d架

而家ivo仲未訓呀

侯爵府

原文章由 dj.hkhk 於 08-1-23 01:17 發表
仲未訓!? 辛苦哂啦雪雪

未啦
仲抱住起手
我仔要鬧先肯安靜訓
都唔知點解
佢好眼訓
但唔肯訓周身郁
咁我就鬧佢話要訓覺啦
佢就會好似唔多願意咁合埋眼訓囉
日晚都係咁

侯爵府

原文章由 dj.hkhk 於 08-1-23 01:20 發表
晏覺唔陪,夜晚陪
入睡之後我又走出廳囉

除左佢訓覺我一d時間都無呢..........
仲陪住一齊訓我都變bb lu

我都係
所以佢晏覺訓得個幾鐘咋
下午做埋陪訓員真係咩都唔使做啦

首頁

尾頁

跳至