自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

果日lunch後行過中環一條街, 見到掛了一套bb中國服, 問$, 他說
HKD100. 他主動拿了出來開袋, 我拿了,看看,與其他的bb中國服比較一下, 覺得布料麻麻地, 便放下, 不想賣, 他便開始不友善,說:點呀?你買唔買呀? 我說不買了, 他很惡說:有冇攪錯, 拆開晒, 又唔買, ?-( ?-( 都唔明仲嘜惡成這樣, 我見隔離街另一檔, 有一客人拿了他的衣比拼後沒買, 個檔主都沒有什麼的............
眼曾見,耳曾聽,清楚在聖經記明,主耶穌我救主真奇妙

洋房

回覆 #1 AmyLo22 的文章

今時今日咁做生意真係唔得啦! 佢應該同你講,睇唔啱唔緊要! 下次再來睇吓有無嘢啱! 博你下次幫佢買先啱! 佢又趕走左一個客啦! 睇呢佢都好快摺啦! 米飯班主佢都閙

公爵府

好媽媽勳章

d老嘢通常都係咁架了,好多時我都唔多中意幫襯d老嘢開的檔口,雖然好想幫下d老人家,但係十個有八個都係咁惡死,我諗呢d係佢哋的文化...
基本上去街市行一轉就睇到,後生果d比較有禮貌架,我買完嘢俾完錢通常都會講句唔該,咁後生的通常都會話唔使,但年紀老的就...幫襯佢但好似欠佢咁,睇開一d啦

[ 本文章最後由 mimi88 於 08-1-25 16:12 編輯 ]
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

禁止訪問

複式洋房

惡人有好多

我個日帶亞仔去花園街, 後面個女人話我, o甘多人就吾好帶D 細路出街啦!

複式洋房

原文章由 AmyLo22 於 08-1-23 01:29 發表
果日lunch後行過中環一條街, 見到掛了一套bb中國服, 問$, 他說
HKD100. 他主動拿了出來開袋, 我拿了,看看,與其他的bb中國服比較一下, 覺得布料麻麻地, 便放下, 不想賣, 他便開始不友善,說:點呀?你買唔買呀? 我說不 ...

男爵府

樓主係咪係利源東西街睇呀, 嗰度有啲檔主真係幾惡死架, 可能有遊客, 好生意掛

男爵府

咁衰架

原文章由 addlok 於 08-1-28 10:09 發表
我個日帶亞仔去花園街, 後面個女人話我, o甘多人就吾好帶D 細路出街啦!

伯爵府

原文章由 AmyLo22 於 08-1-23 01:29 發表
HKD100. 他主動拿了出來開袋, 我拿了,看看,與其他的bb中國服比較一下, 覺得布料麻麻地, 便放下, 不想賣, 他便開始不友善,說:點呀?你買唔買呀? 我說不 ...

真係要推劉德華出黎-->"今時今日的服務態度".

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

係呀,係呀, 不過淨係見果個人係惡, 其他遇2個都o.k.

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-28 15:55 發表
樓主係咪係利源東西街睇呀, 嗰度有啲檔主真係幾惡死架, 可能有遊客, 好生意掛
眼曾見,耳曾聽,清楚在聖經記明,主耶穌我救主真奇妙

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

禁衰ga
做生意
都唔想load 既

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 mimi88 於 08-1-25 16:10 發表
d老嘢通常都係咁架了,好多時我都唔多中意幫襯d老嘢開的檔口,雖然好想幫下d老人家,但係十個有八個都係咁惡死,我諗呢d係佢哋的文化...
基本上去街市行一轉就睇到,後生果d比較有禮貌架,我買完嘢俾完錢通常都會講句唔該,咁後生的通常都 ...

Absolutely agree

首頁

尾頁

跳至