跳至

首頁
12345...12

尾頁

洋房

我想知道各位姐妹們的收身情況,有無已經收左身ga??有咩好辦法可以瘦身呀??指點下啦??
本人未生時最高峰165磅,阿B出世7磅半,真到目前為止仲有140左右,140~~~~~你話死唔死!!
以前的衫穿全部著唔到,依家真系名符其實的肥詩奶!

子爵府

原文章由 海蓝儿 於 08-1-23 09:39 發表
我想知道各位姐妹們的收身情況,有無已經收左身ga??有咩好辦法可以瘦身呀??指點下啦??
本人未生時最高峰165磅,阿B出世7磅半,真到目前為止仲有140左右,140呀~~~~~你話死唔死!!
以前的衫穿全部著唔到,依家真系名符 ...

未有b前103磅, 現在113磅, 160cm高
我係唔敢企上個磅到囉...因為真係好難減, 減極磅數都唔跌...我想係新年前減五磅啫...估唔到咁難...
而架開始食完晚飯後一個鐘後, 落街跑步...希望有進展...
同埋我覺得生完b係個身體"橫"咗好多...以前都唔係咁既..

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

民房

除左頭一個月輕得快D之外....呢個半月都未減過 ...110磅仍然係110磅...我都想減幾磅過年:tongue:

大宅

wah...你落街跑步...我都係唔係太想郁...
生完只係行過一次山...都未做過運動...所以仲有一個又大又鬆o既肚腩...:cry:

我仲係比未有bb之前重大約8lbs...
睇o黎都要開始做下sit up先得!

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-1-23 09:52 發表

我係唔敢企上個磅到囉...因為真係好難減, 減極磅數都唔跌...我想係新年前減五磅啫...估唔到咁難...
而架開始食完晚飯後一個鐘後, 落街跑步...希望有進展...
同埋我覺得生完b係個 ...

男爵府

我覺得大家o既成積已經好好喇 ~

o矣 ~ 我雖然有172cm,但有成15x磅,死未

最高峰去到18x,足足比未生前重o左5x磅,
我hus仲潤我話坐月後仲肥過臨生前......

子爵府

原文章由 sumsuma 於 08-1-23 10:06 發表

我hus仲潤我話坐月後仲肥過臨生前...... ...

sumsuma :
你個囡囡好靚呀...
無錯, 座月真係日補夜補, 點會唔肥..

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

大宅

好媽媽勳章

我的身型同你差不多,
未有b前100磅, 現在110磅, 高160cm
我都著唔返之前的褲,
全部要買大一個碼 :-( :-( :-(

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-1-23 09:52 發表

同埋我覺得生完b係個 ...

大宅

我都係呀, 係頭嗰個月輕得多之外, 呢兩月都無輕, 我已經少食嘢, 又辛苦湊B, 仲有一,二次做gym, 唉! 都仲有10lbs多餘肉. 我啊媽話過一百日先好減肥, 我睇而家要take action喇, 再遲D減唔到.

原文章由 ippopo 於 08-1-23 09:57 發表
除左頭一個月輕得快D之外....呢個半月都未減過 ...110磅仍然係110磅...我都想減幾磅過年:tongue:

大宅

me too!!! d褲到而家仲未著得返...
要買幾條褲for返工....:cry: 以前d裙拉唔上拉鍊上條腰...

原文章由 MashiMaro 於 08-1-23 10:12 發表
我的身型同你差不多,
未有b前100磅, 現在110磅, 高160cm
我都著唔返之前的褲,
全部要買大一個碼 :-( :-( :-(

男爵府

Dear loveyi_ivy2008:
唔係謙虛,sumsum豬狀態唔好o既時候好醜o架....

講得無錯,絕對係成個人"橫"晒,
初初打側照鏡都唔覺好肥,
但正面照o既時候........簡直企多半個人都得

Dear all:
大家繼續努力,快d脫離fat c9行列!!

大宅

我同你差唔多~~到家陣仲有10磅係身死都唔肯走

原文章由 海蓝儿 於 08-1-23 09:39 發表
本人未生時最高峰165磅,阿B出世7磅半,真到目前為止仲有140左右,140呀~~~~~你話死唔死!!
以前的衫穿全部著唔到,依家真系名符 ...

大宅

我未有BB 時 105~108 磅, 而家就132 磅, ...救命, 仲有 27 磅要減 ~ :-(

民房

原文章由 MuiMuiQQ 於 08-1-23 11:02 發表
我未有BB 時 105~108 磅, 而家就132 磅, ...救命, 仲有 27 磅要減 ~ :-(

我未有b時係95磅架....現在110磅...都唔望會去番95磅...只希望105磅都好啦

大宅

原文章由 sumsuma 於 08-1-23 10:06 發表

我hus仲潤我話坐月後仲肥過臨生前...... ...

我同你一樣高度,但都肥過你,生完無幾耐廋得最快,之後湊得辛苦,每晚食完飯,做完所有事,都飲coke or lemon tea 輕鬆下.早餐多了食丁麵,死硬.腰則最肥.我想跑步,但好多年無跑,好似唔識跑.

別墅

唉, 我咪又係, 未生前105, 到生既時候156, 而家先減到120磅, 仲有15磅要減.....
以前未生o個陣著o個d牛仔褲, 大部份都係over size, 我而家生完著得番, 但係變左 fit size lor....你地話死唔死呀......
好彩以前我多數著圍衣同over size 牛仔褲, 所以生完到而家, 除左滿月酒o個餐買過一件衫之外, 一直都無買過衫, 咁樣去迫自己快d瘦, 因為如果要買過曬d衫, 就真係好大獲la...

子爵府

原文章由 clokwai 於 08-1-23 11:18 發表

我同你一樣高度,但都肥過你,生完無幾耐廋得最快,之後湊得辛苦,每晚食完飯,做完所有事,都飲coke or lemon tea 輕鬆下.早餐多了食丁麵,死硬.腰則最肥.我想跑步,但好多年無跑,好似唔識跑. ...

我都唔想跑步架...但無法啦, 淨係靠situp, 有排先瘦, 過咗半年就好難減啦...各位姐妹要減既就快d啦...
我跑咗一晚跑咋, 周身骨痛...訓醒覺後成身軟晒....:-( :-( :-(

民房

原文章由 EricaSin 於 08-1-23 11:23 發表
唉, 我咪又係, 未生前105, 到生既時候156, 而家先減到120磅, 仲有15磅要減.....
以前未生o個陣著o個d牛仔褲, 大部份都係over size, 我而家生完著得番, 但係變左 fit size lor....你地話死唔死呀......
好彩以前我多 ...

我又係穿圍衣...so d衫都無嘜問題...係牛仔衭穿左老公個d...同e e個d羅....我都唔想buy過d衭...我成日同老公講我會瘦番...所以唔買大碼衭....點之而家都未瘦過....睇怕都要買架啦

別墅

我有做高溫瑜珈, ok ga bor, 身型 firm 左, 無咁鬆, 又減到肥, 同埋做完個人真係好relax, 好舒服

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-1-23 11:28 AM 發表

我都唔想跑步架...但無法啦, 淨係靠situp, 有排先瘦, 過咗半年就好難減啦...各位姐妹要減既就快d啦...
我跑咗一晚跑咋, 周身骨痛...訓醒覺後成身軟晒....:-( :-( :-( ...

男爵府

畀面勳章

唉.....我咪又係, 未生前108, 到生既時候148, 而家先118磅, 仲有10磅要減.....
最慘係條腰同又鬆既肚腩, 未生前條腰26, 而家...唉....31吋呀!救命呀:-( :-( :-(

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

唉... 我未有之前120磅(167cm高), 有左到生高峰期就170磅 , b囡出世得2.84kg, 即係d肥肉係晒我度, 你話死唔死呀...
宜家生完都成三個月啦~ 仲係138磅... 仲有成18磅呀... 點減呀.. 已經全職揍住囡囡咁辛苦都未瘦得返.. 想死呀...

首頁
12345...12

尾頁

跳至