產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

尋可以係(港島)港安接生既醫生,銅鑼灣中環均可,因為要開刀所需費用大概幾多

有冇mami可以提供以上資料?ths

男爵府

Re: 尋可以係(港島)港安接生既醫生,銅鑼灣中環均可,因為要開刀所需費用大概幾多

首選方幸生醫生, 佢o係港安醫院, st paul同養和掛單, 我兩個仔女都係佢接生, 不過我順產唔係開刀, 我有個朋友搵佢開刀, 住養和, 埋單連住院費及雜費大約四萬尾五萬頭。 佢間診所o係銅鑼灣地鐵站口, 好方便。 如你要電話, 可以pm 我, 或者查電話公司都得。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

Re: 尋可以係(港島)港安接生既醫生,銅鑼灣中環均可,因為要開刀所需費用大概幾多

我都係首選方幸生醫生, 佢好細心, 我剛剛搵佢開刀生完, 我係養和開刀生, 5萬幾元埋單, 不過手勢超正, 好快已經可以落床同唔痛, 佢好關心病人架? 不過如果你搵佢開刀生, 你要預左佢一定貴過其它醫生好多錢, 因為佢每次復診都要$840.00, 普通房開刀貴要18000元, 每日巡房費660元.

別墅

我覺得余若星醫生很好.... 我開刀一d 都唔覺得好痛... 好快已回復番... (或者係要睇個人.... 我就唔清楚)... 余醫生... 係canossa, st. paul 同 hk adventist 都有掛牌..... 我上年12月在港安生... 埋單約$3x,xxx..... 價錢都好合埋.... 余若生包埋睇兒科架...... bb 出世後都可以搵醫生睇架...... 佢診所係銅鑼灣.....

Abraham was a hundred years old when his son Isaac was born to him. Sarah said, "God has brought me laughter and everyone who hears about this will laugh with me." - Genesis 21:5-6

大宅

我打電話問過港安有兩個 consultant 一個係 dr. tsai (男)一個係 stephine chau (女), 我就睇緊 dr. tsai 在中區, 不過個收費就貴 d, 大約 700-800 診金另加葯費, 佢個人幾好, 好有耐性, 次次都睇好耐!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔該晒咁多位mami,可唔可以比度電話我呀? :-P

男爵府

Mummy & BOBo1
方醫生個價真係幾貴,巡房係每日一次定兩次呀?我think我會上去睇

男爵府

我都係方醫生接生,出院四萬幾,近五萬,開刀.

因原先諗住順產,但係生唔到,所以費用高出好多好多. :-(
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

大宅

szetung,

巡房你每日一次, 同埋佢唔睇埋兒科架? 佢會幫你搵埋兒科, 個兒科醫生都幾好人架?

男爵府

咁我都會睇兒科ga

大宅

我都係方醫生接生~very patient and very professional. c-section at HK Sanatorium.

別墅

我都係塭方幸生醫生係養和開刀生,因為伯痛,
但唔知係咪佢手勢好,我同幾個friend揾佢都唔痛, 第2曰落床都行得好好, recover 好快
但唔係佢開刀d friend 就好唔掂,好痛,
所以雖然佢貴d,同要等好耐,但方醫生真係好,好
令你好有信心

男爵府

各位媽媽, 聽你地講完, 我都想搵方醫生開刀生. 我想問你地係一開始懷孕就睇方醫生, 定係 中途轉睇方醫生, 因我而家已經 27-8 weeks.

男爵府

hello-kitty
你問左醫生費未呀?

大宅

me too.. I gave birth in HKAH by Ceasarean, done by Dr. 余若星醫生. I didn't feel much pain... only the 2nd day of operation was a bit pain (becos I refused to take pain-killer before I get of the bed, how stupid I am! ) My wound recovered very good and small. My husband went into he operation room with me and said the operation was done very smooth and quick... my BB was born in 13 minutes after I was under anathesia. I paid 37,xxx when I was discharged from the hospital, all inclusive!

大宅

szetung,

我未問呀, 不過佢收診金就 700-800 未包葯, 都算貴, 我預佢 3-4 萬都得啦掛! 你地通常幾時問價錢? 同埋一般港安醫生收幾多呀?

大宅

我一開始有左就睇方幸生醫生.

男爵府

hello-kitty
妳個e生覆診都咁貴,開刀費加醫院點都要五萬埋單lu!我通常第一次就問價錢,口岩價又夾到我既就繼續,費事睇完又比唔起手術費要轉e生ma :-P

別墅

Szetung,

Please check pm!!! 我想補充一句.. 當時我見隔離.. 個個都有食止痛藥或塞止痛藥.... 仲以為謢士忽略左我添... 因由頭到尾... 我只食過兩粒止痛藥.... 佢地有d... 到出院前一晚都要塞藥.... 好似好痛咁..... (但我唔知係咪關醫生事).... 但我知 icecrm 同我一樣都覺得唔係好痛lor.....
Abraham was a hundred years old when his son Isaac was born to him. Sarah said, "God has brought me laughter and everyone who hears about this will laugh with me." - Genesis 21:5-6

男爵府

CWWong
唔該晒你!我翌日朝早打去問ga la,己經成三個幾星期無照l,有de擔心bb情況.其實呢個係我第四個bb,之前三個都係港安出世,但我搬左屋舊e生唔近我加上相隔太長時間(細女都就11yrs)所以個價錢同e生都要update番先得

首頁

尾頁

跳至