在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

新工番左一星期, 做shipping clerk, 係一間算大公司, 但係做了一星期, 都無教我做有關shipping 既野, 只係幫手分單, 打下的airway bill...., 電腦也沒用過.

其他shipping 好似高我一級, 可以做打invoice, packing, booking...佢地年齡後生我好多....

其實, 呢度樣樣都幾好, 不過, 我覺得佢地唔想比野我做, 驚我搶佢地飯豌, 我唔想番工, 只想走, 我好煩呀....

一係走人, 過完年再搵,

一係死頂, 日日當坐監.

點算呀?

大宅

你先返左一星期, 慢慢黎啦, 做耐左佢地唔教你, 你都偷到師啦, 係咪

大宅

其實分單, 都算可以學到野, 可以看看格式及記下資料點打, 慢慢來la

水晶宮

都係返左1星期jet...再觀察耐d...反正都就lai 過年...大不了米過左年至再決定la

複式洋房

原文章由 tszyau2000 於 08-1-27 17:37 發表
都係返左1星期jet...再觀察耐d...反正都就lai 過年...大不了米過左年至再決定la

我覺得唔係甘想番啦, 真係好q悶. 身邊的SHIPPING係甘講邊個做邊的野, 而我只係甘分INVOICE. 無人埋我, 由我自生自滅, 我好似比人玩緊, 真係好難頂架.

同時, 原來同我一級的同事, 細我成12年, 我覺得好瘀皮呀. 仲有呀, 8:30上班, 又唔可以遲到, 我一開眼就做野, 真係好唔憤呀.

仲有其他種種原因, 我考慮過, 我都唔做啦.

或者, 過完年先再算啦.

水晶宮

既然你有甘kei 感覺...我認為轉工吧la...因為返得吾開心就好吾掂...假如經濟不是大問題kei 話...搵過份la...相信你有的是時間...吾好灰心...總有好工比你遇到

我之前果份工都係甘ka..遲到都吾得..一年吾可以遲30分鐘(每個月累積計)多過3次ka.,.否則就warning letter ...又吾比向公司食有味kei 早,午餐...e d 生活我都好吾慣...卒之捱左一年至吾做..之後無耐就搵到e份我喜歡kei 工做la...

原文章由 Michelle888 於 08-1-27 21:21 發表

我覺得唔係甘想番啦, 真係好q悶. 身邊的SHIPPING係甘講邊個做邊的野, 而我只係甘分INVOICE. 無人埋我, 由我自生自滅, 我好似比人玩緊, 真係好難頂架.

同時, 原來同我一級的同事, 細我成12年, 我覺得好瘀皮呀. ...

子爵府

原文章由 Michelle888 於 08-1-27 21:21 發表

同時, 原來同我一級的同事, 細我成12年, 我覺得好瘀皮呀. ...

你幾大呀,你大人12年?你之前唔係做shipping ? 點解要人教 
我應為如你要搵其他工,你不如做assit buyer/mech,反正要重頭學起,呢份工有前途好多!

禁止訪問

複式洋房

回覆 #1 heiheima05 的文章

公司上的制度, 點開system, 都要佢地教掛. 唔通我自己識用佢地SYSTEM咩.

我成星期都無用過部腦, 也無用過支筆. 同時, 也沒有埋我.

算啦, 今日都辭左份工, 反而開心的.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至