意見反饋
義工

婦女醫護 今日: 20|主題: 31200

有無心臟科醫生介紹?

別墅

國民生產總值:572

個幾月,心口唔係幾舒服,想check清楚,請問有無好心臟科醫生介紹?定係要去醫院check?

有買住院同意外保險,但係check心臟包唔包呢?點先可以用保險包埋呢?因為想詳細做,怕幾貴。

請大家俾意見。

王國熱話
細仔確診焦慮症
小朋友矯正視力眼鏡
教仔教到好累!希望得到開解.
比阿女笑自己英文差

禁止訪問

國民生產總值:16556

大宅

國民生產總值:2984

林紫芬醫生
電話:25252138 (中環區)
她是一位很細心和耐性的醫生。我覺得你應先去醫生作一個診斷,才由醫生建議是否要作進一步的檢查,可能你只是需要作一些簡單的檢查,如費用不是太貴就不需入院。但如果醫生建議你做的檢查比較貴,你才與醫生可否安排入院做這檢查。因如果你向保險公司提出索償時,他們都會看你的情況是否需要入院,如果保險公司認為這些檢查是不需要入院做,他有權不賠償給你。

所以你最好先見完醫生才算,因心口唔舒服都有很多原因,不一定是心臟問題,不用太過擔心。

[ 本文章最後由 peggy319 於 08-1-27 18:55 編輯 ]

禁止訪問

國民生產總值:16556

洋房

國民生產總值:77

心口唔舒服實在有太多原因,包括心、胃、食道、肝、胆、肺、胰臟、肌肉等,應該先看家庭醫生再決定要怎樣跟進。

別墅

國民生產總值:572

回覆 #4 conniechan1975 的文章

可能是胃有事,因為這段日子我的胃也不舒服,有沒有專科醫生介紹呢?

大家不要以為我疑神疑鬼,其實我一向好少睇醫生,不過我好怕睇D醫生,求期聽兩就話無事,開止痛藥算數;俾錢唔緊要,最怕dum症。

好想一次過check清楚個胃同個心。唔係為自己,係為另一半同兩個小的....

大宅

國民生產總值:2984

黎志偉醫生(腸胃肝臟專科)
電話:23661888 (尖沙咀區)
他是一位很有經驗的專科,價錢都不算太貴。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.