自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

今日係我大女學校家長日, 見個英文老師時排隊排咗好耐, 到我時冷不防有個大6婆打我尖, 真係好嬲
估唔到唔單止海洋公園同迪迪尼, 連學校都比大6婆打尖, 呢d人無論佢包裝得幾好, 識講兩句英文, 但係始終佢地都係有呢d劣根性, 臭ngan出臭草, 冇得改

別墅

原文章由 NatalieMaMa 於 08-1-27 00:25 發表
今日係我大女學校家長日, 見個英文老師時排隊排咗好耐, 到我時冷不防有個大6婆打我尖, 真係好嬲
估唔到唔單止海洋公園同迪迪尼, 連學校都比大6婆打尖, 呢d人無論佢包裝得幾好, 識講兩句英文, 但係始終佢 ...

哎,佢地而家無處不在,香港同大陸早已一體化

不過話時話,唔知而家d港人是否被大陸人感染了,都會做出許多不知所謂的行為,例如我個仔學校的親子大旅行,當老師派入場飛時,有位打扮同口音相當香港的家長竟然想打我尖,食飯個陣又將佢杯裡的洗杯水倒在我阿仔個位前面,攪到我個仔前面一灘水,仲有.....,哎,呢個人俾得起三千蚊交學費仲揸名貴房車的,,好心有品d啦。

男爵府

頭先同老公係紅隧等巴士, 明明好多人排緊隊, 有個著得好斯文, 西裝皮鞋長褸拎公事包的肥肥地四眼男士, 經過我地向前行, 我原本以為佢有家人係前面一齊, 點知, 突然我老公好大聲咁[喝]佢, ... 喂....排隊呀!
嚇鬼死我! 原來..... 打尖!

佢個樣, 應該係九成香港人, 所以, 唔好標籤喇....

後尾, 上到車, 佢仲要望[傳神d係...啤]住我老公, 我同老公講, 算啦! 佢可能有急事, 趕住返屋企呢!

民房

原文章由 octoct 於 08-1-27 00:38 發表

哎,佢地而家無處不在,香港同大陸早已一體化

不過話時話,唔知而家d港人是否被大陸人感染了,都會做出許多不知所謂的行為,例如我個仔學校的親子大旅行,當老師派入場飛時,有位打扮同口音相當香港的家長竟然想打 ...

完全同意:cry: :cry:

公爵府

原文章由 dian 於 08-1-27 02:04 發表
頭先同老公係紅隧等巴士, 明明好多人排緊隊, 有個著得好斯文, 西裝皮鞋長褸拎公事包的肥肥地四眼男士, 經過我地向前行, 我原本以為佢有家人係前面一齊, 點知, 突然我老公好大聲咁[喝]佢, ... 喂....排隊呀!
嚇鬼死 ...

agree!!!!! 格的問題

首頁

尾頁

跳至