跳至

首頁

尾頁

大宅

今日終於都決定比個女返n1, 已經比了留位費啦, 學校狂砰田的救世軍

大宅

打錯未tim, 係平田救世軍,

大宅

你好, 我哋都係住藍田, 我問過平田救世軍話4月可入讀, 你係咪比囡囡4月就讀呢, 因為我同老公心大心細, 德田保良局就係全日及要排隊, 唔知應唔應該比囡囡n1就要返全日. 而四周圍就冇其他好選擇, (因為我鄰居個囡囡係飛x讀, 佢話唔好, 所以冇嘜好選擇), 我想知你為何選救世軍, 因我仍未有時間到學校看.

大宅

HI DTMARCH

其實我之前都心大心細的, 第一次去學校面試學校是用活動面試, 小朋友可以玩, (唔洗咁用驚), 而學校的環境都幾清潔, 另外他們是用活動教學小朋友可能返學會開心D, 因為我有一個朋友佢個女
是返全日的返了不足一個月日日都CRY, 之後仲把校服收起.& 小朋友一返學會好多病,所以我自己唔想佢返咁長時間, 另外學費不算貴, (我自己覺得n1只是回去玩, 可以讀可以唔讀所以找一間不用太貴的) 其實d學校間間都是差不多, 未返學都唔知好唔好. 你都可以比小朋友返下學期,另外救世軍好似在4月有d活動, 你睇下可唔可以參觀

大宅

回覆 #1 pooh_eva 的文章

好多謝你比嘅意見, 今早打去救世軍話明年n1現在只有下午班有位, 固我司同老公再商討一吓, 你bb返上午或下午呢? 我bb好死惡, 我好擔心要日日收到投訴就煩死人.

大宅

回覆 #1 pooh_eva 的文章

好多謝你比嘅意見, 今早打去救世軍話明年n1現在只有下午班有位, 固我司同老公再商討一吓, 你bb返上午或下午呢? 我bb好死惡, 我好擔心要日日收到投訴就煩死人.

大宅

HI DTMARCH

我個女返下午學, 我個女都好惡, 不過我想比佢早d返學, 等佢可以比老師話下佢:lol

大宅

poon_eva

明天我囡囡第一次上 playgroup 我睇吓佢會唔會習慣, 如可以就比佢4月去平田救世軍先讀n1, 等佢 k1再算.

大宅

DTMARCH
playgroup 係邊到返, 因之前我都有諗過比亞女返PLAYGROUP的, 不過我自己 所以無去參加.

大宅

balabe,

The playgroup is not so good, there have 14 children per class. If my daughter will go to school on April, may be I will stop playgroup (save money !!!) When you live in Lam Tin.

首頁

尾頁

跳至