意見反饋
義工

家事百科 今日: 8|主題: 36820

浴室天花發(毛)了, 怎樣可以清除?

別墅

國民生產總值:858

如題 請指教

王國熱話
求救!!!慢性乳腺炎,有姊妹可以分享下嗎!?
確診乳癌 求過來人指點分享
有冇痔瘡手術推薦?
傳統開刀肌瘤手術

伯爵府

國民生產總值:17072

我用粉紅色頭果隻海綿地拖!先用水抹要一次一個方向抹就要洗洗個頭再順住去抹!一定要抹一就要洗個地拖頭一次!但最重要就係廁所要時常開抽氣!由其係沖完涼後!

子爵府

國民生產總值:13260

可嘗試用這個日本牌子的「浴室去霉貼」 - http://www.j-style.com.hk/Bio02.htm

售賣點 http://www.j-style.com.hk/bio-sell.htm

BIO浴室去霉貼

實驗地點:住宅的浴室之中(居住了3年,5名家庭成員)
實驗方法:把BIO 浴室去霉貼放於浴室天花中間位置 ; 實驗時間:1個月

BIO 洗碗盆/洗手盆槽櫃抗霉除臭盒
實驗地點:洗碗盆槽櫃內
實驗方法:把一塊芝士放於洗碗盆槽櫃內 ; 實驗時間:兩個星期
BIO洗手間除臭瓶
實驗地點:兩個洗手間內
實驗方法:把BIO 洗手間除臭瓶放入其中一個洗手間內,於一星期後測量臭味 ; 實驗時間:一星期

侯爵府

國民生產總值:24623

好媽媽勳章 畀面勳章

你個天花牆係普通油油定係咩呀.
如好普通嗰d油,你先用乾布抺左先,唔係既會一達達ka.
抺好後再用濕左既布抺乾淨就得.
但我通常都會用火酒抺多次.消毒呀.

超級版主

國民生產總值:133129

2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

請問 HOW MUCH ?

原文章由 麥豬豬 於 08-1-27 18:13 發表
可嘗試用這個日本牌子的「浴室去霉貼」 - http://www.j-style.com.hk/Bio02.htm

售賣點 http://www.j-style.com.hk/bio-sell.htm

BIO浴室去霉貼

實驗地點:住宅的浴室之中(居住了3年,5名家庭成員)
實驗方法: ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

別墅

國民生產總值:858

原文章由 kellyly 於 08-1-27 21:34 發表
你個天花牆係普通油油定係咩呀.
如好普通嗰d油,你先用乾布抺左先,唔係既會一達達ka.
抺好後再用濕左既布抺乾淨就得.
但我通常都會用火酒抺多次.消毒呀. ...

多謝大家提供比咁多方法 我今個星期日會體驗:tongue:

麥豬豬:
我都想知呢隻"BIO浴室去霉貼" 大約 幾多 $$, 好似幾好咁, 你有無用緊? 效果又如何? 可以分享嗎?

珍珠宮

國民生產總值:47579

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇人試過呀?

邊度買呢?

伯爵府

國民生產總值:19109

狗年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

JUSCO有得賣, BIO好多產品都真係好好, 價錢貴少少, 但係一分錢一分貨, VERY GOOD.

子爵府

國民生產總值:13260

原文章由 君瑤媽 於 08-1-30 20:50 發表

多謝大家提供比咁多方法 我今個星期日會體驗:tongue:

麥豬豬:
我都想知呢隻"BIO浴室去霉貼" 大約 幾多 $$, 好似幾好咁, 你有無用緊? 效果又如何? 可以分享嗎? ...

我都係在網上睇到呢系列產品好似幾好用咁,咪同大分享下資訊囉!至於好唔好用或者貴唔貴我都唔知賣幾錢架!你都唔好諗住日本仔野會平囉!不過日本仔野一向都有品質保証兼靠得住,加上又有回應說話呢個牌子D野好用,就算貴D都冇所謂啦,最緊要物有所值嘛!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

睡房可用嗎?

伯爵府

你可以試吓用呢隻呀! 不過我未用過
http://www.j-style.com.hk/Bio05.htm

我用過以下產品, 好正
http://www.j-style.com.hk/living01.htm

原文章由 vet 於 08-2-12 01:34 發表
睡房可用嗎?

男爵府

國民生產總值:9700

漂白水, I tried it before, look like new after used.

原文章由 君瑤媽 於 08-1-27 11:14 發表
如題 請指教

[ 本文章最後由 GiCa 於 08-2-12 17:57 編輯 ]
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

侯爵府

國民生產總值:23077

我都係用漂白水抺, 但今次懶得濟, 發左霉成個幾月先抺, 雖然大部份都白返, 但有D 大點嘅, 抺極都極唔甩. :cry:" />
原文章由 GiCa 於 08-2-12 17:55 發表
漂白水, I tried it before, look like new after used.

男爵府

國民生產總值:9700

Try don't put any water

原文章由 Super-Man 於 08-2-12 18:01 發表
我都係用漂白水抺, 但今次懶得濟, 發左霉成個幾月先抺, 雖然大部份都白返, 但有D 大點嘅, 抺極都極唔甩. :cry:" />
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

I went to Jusco Tuen Mun but cannot find any bio product,:cry:

anyone can tell me where to buy? thanks

伯爵府

你試下打去代理度問下邊度有promote做

http://www.j-style.com.hk/Contact.htm

原文章由 vet 於 08-2-14 22:34 發表
I went to Jusco Tuen Mun but cannot find any bio product,:cry:

anyone can tell me where to buy? thanks

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

thanks

伯爵府

我今日係mega box B & Q 見到有Bio產品賣, 浴室去霉貼 $78/盒, 不過貨架上已經冇貨

原文章由 vet 於 08-2-15 20:38 發表
thanks

[ 本文章最後由 諺諺mum 於 08-2-18 15:11 編輯 ]

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.