烹飪搵食

跳至
[搵食推介] 元朗有咩好食呀~?

首頁
12345...23

尾頁

大宅

元朗有咩好食呀~?

我住元朗架~
睇下有無D正野未被發現先~~~

前排o係千色對面條巷仔度食過一間泰國菜幾好食架~
不妨去試下丫~

男爵府

Re: 元朗有咩好食呀~?

祖凡尼意大利菜好正
永年士多車仔麵勁好味

別墅

我食過"祖凡尼"d扒餐麻麻地, 環境好舊! 永年士多車仔麵真係好味, 尤其是d菜餃好食!

其實, 元朗還有好多好野食架, 例如 : 排到人山人海係教育路的"田中"日本料理, 或者大馬路的"麻布十番"日本料理; 星期六、日實搵唔到位的"大榮華酒樓"; 打冷就"正記"或者"二記"; 五香牛肉麵就係大馬路的"台灣麵"; 食擔擔麵或者酸辣麵就係元朗巴士總站的"南京小廚"。

男爵府

田中已經差了很多
唔值得等咁耐
反而麻布十番就ok好多.
飲茶除了大榮華
教育路嘉成都唔錯ga.
二記好一般
反而在朗平西鐵站行去元郎方向
有個大排檔d小炒幾好
d黃金蝦好好味.

民房

錦田三號幹線餐廳食物、服務都好好, 又有人彈結他唱live, 又有免費car park

大宅

"祖凡尼"o係邊架~?????????
"二記"又o係邊架~???????

永年係就係好食~
不過好串架啵~
我見過有個人話唔要辣~
佢竟然串佢"唔食辣不如唔好黎啦"
哈~~果個人又唔串返佢啵~

教育路同西菁街交界果間蠔餅都幾好食架~
仲有彪記D牛腩都好正架~
丫~~~大榮華條街有間食焗飯同焗田螺都好好食~

禁止訪問

別墅

錦田三號幹線餐廳點去?thank you.

男爵府

永年隔離無雞粥食ga
隔離是雀仔鋪
隔無還有間食小菜ga飯店.
我唔覺永年串
反而個哥哥仔好好人
成日醒d餸俾客tim.
雞粥是不是在新b仔隔離
其實陸記d桂林米粉都好好味
我老公最鍾意食佢d鍋燒肉.

大宅

陸記D豬頸肉都幾好食~~~~

永年個哥哥仔唔串呀~~~
不過個清湯掛面女人串之嘛~~~

男爵府

又新街有一間日本

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘉城大酒樓, 平靚正, 特別係生炒糯米飯, 勁好味!

大宅

版主

彪記牛腩~~好味!!

別墅

哈, 開正我個反, 你地講個d 舖頭我都大部份幫襯過, 等我比 d 個人意見先

永年, 開左廿年都有 lu, 其實一直都咁好食, 同咁串, 係尼幾年先多左咁多人去, 佢多數串都係好似講少咁, 你串返佢佢地又會好開心, 佢地兩公婆染散金毛, 都知佢地巴口都係非一般人啦, 不過佢地好似好串, 其實好好人嫁, 因為我個次去到未有得食, d 人跟住我尾來就打晒尖, 我米走去排隊囉, 點知個老闆娘見到, 叫我唔洗排, 坐下, 第一個比我叫... 我個刻好開心....
有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

別墅

彪記, 清湯牛腩, 正, 辣椒油, 都正, 不過超級勁多人, 佢個太子仔好串, 咁叫又唔得, 咁叫又唔得, 我似比錢食佢氣咁, 但係佢其他伙記都好好既....

勝利, 以前係樹下面開檔, 做左咁多年都咁多人, 係因為夠平 ( 似家貴左好多), 又夠大碗, 好味, 牛湯好濃, 以前讀書拍拖無咩錢, 就係去佢個度 e 肚嫁啦.
有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

別墅

陸記, 雙豬反掂, 係豬頸肉拼脆皮腩... 水晶涼粉又夠特别, 佢 d 麻辣野又夠晒味喎, 不過我覺得佢 d 舖位好迫, 次次食都好辛苦...

嘉麗園, 曾經心愛過, 自從佢加左揚聲咪, 又攪到紅當當, 餐牌仲高過個人, 同成廿幾皮一碗仔面之後, 我就再無幫趁, 我試過有年新年去, 佢每叫一樣野都要加三, 攪到我同我朋友叫面, 油菜都成舊水落樓.... 佢仍然好食既, 不過可能我睇住佢變, 覺得佢越來越差, 元朗又仲有咁多好野食, 所以我就再無幫趁啦, 仲有呀, 佢話自己手打魚旦呀, 但朝朝一早都會有人放定 d 貨 ( 如: 牛丸..) 係佢門口等開舖, 所以我估係就係手打, 不過唔係佢自己打囉

別墅

祖凡尼 ( 意大利pizza 正) , 嘉誠 ( 呀媽係茶客), 元朗廣場後面的大排當, 嘩鬼拉面 ( 豆漿湯底) , 義記, 冬菇亭, 寶島 ( 炸油魚), 千色後面的泰國菜 ( 真係好正, 我地每年到會必叫呢問, 又老實, 服務又好), 路邊餐廳 ( 澳門野)... 仲有多到數唔晒...

大宅

丫~~~仲有大馬路屈臣氏入面檔沙爹串燒都幾好食~

千色停車場直行有間葡國餐廳都幾抵死~
四五十蚊一個飯但係三個人都食唔晒~
我大肚果陣勁大食都要分兩餐呀~

別墅

係小巴站 ( 大街巿個邊個個) 個條好多小食的街, 都好正嫁, 自製燒賣, 燒豬頸肉, 燒牛柳.... 我d friend 入親來, 都會特登係個度落車, 食左再行街

首頁
12345...23

尾頁

跳至