跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

10月出生BB從什麼時候開始食米糊?

食奶米 = 米水沖奶 or 沖米糊?

食米糊 是否一日 一餐食一點點(一小茶匙) ??

Thanks a lot :;pppp:

洋房

仲咪吃,諗住過年再比BB吃,唔系話要過左四個月先開始吃會好D咩?

大宅

咁快! 我會六個月先俾佢食

[ 本文章最後由 lswkaren 於 08-1-28 15:39 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

我都諗住新年比BB食米糊, 到時BB有4個月大:lol

子爵府

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1275365&extra=page%3D1

哩度有好多嬰兒食譜

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

亞媽話: 3個月可以俾比佢食ok

大宅

好媽媽勳章

我都會等BB around 6個月先俾佢試
同埋會試米糊加自己奶沖,
因驚BB 唔適應其他奶米糊

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

咁即係幾多個月可以俾佢食呀﹖我個bb唔肯食奶,我想試下呀﹗

複式洋房

醫生話我bb係敏感bb, 叫我比萍果蓉同香蕉蓉去訓練bb吞食固體, 要6個月大先可試食米糊

複式洋房

請問幾時食係最好呢~~~~~~~~

首頁

尾頁

跳至