跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

大圍海福中英文幼稚園好嗎?

[ 本文章最後由 mekomother 於 08-1-28 22:20 編輯 ]

大宅

原文章由 mekomother 於 08-1-28 15:47 發表
大圍海福中英文幼稚園好嗎?

我囡囡讀緊N1, 都OK啦 !! 其實都無讀過另一間真是很難比較.
聽佢同學仔個媽咪講不錯, 因為佢本身的大女在此畢業, 細女就繼續係度讀N1, 她說沙田她的小學與海福關係不錯 (不過唔知係米真, 可能咁橋佢大女讀到BAND ONE小學)

男爵府

好媽媽勳章

謝謝妳的回覆.

原文章由 yiuyiu213 於 08-1-29 14:13 發表

我囡囡讀緊N1, 都OK啦 !! 其實都無讀過另一間真是很難比較.
聽佢同學仔個媽咪講不錯, 因為佢本身的大女在此畢業, 細女就繼續係度讀N1, 她說沙田她的小學與海福關係不錯 (不過唔知係米真, 可能咁橋佢大女讀到BAND ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢間幼稚園d學費/雜費等等會唔會好貴呢?

程度係深定淺呢?

[ 本文章最後由 Cathy_Chung 於 08-3-17 19:56 編輯 ]

大宅

原文章由 Cathy_Chung 於 08-3-17 19:49 發表
呢間幼稚園d學費/雜費等等會唔會好貴呢?

程度係深定淺呢?

學費半日現在是$1350, 全日大約加多$1000一個月, 有學卷. 因為我囡囡是讀緊N1, 無學卷. 見到其他高班的家長只是交$400幾蚊一個月.
其他雜費$1500左右一個學期的書簿/荼點費, 一年交兩次.
生日費$120一個人 (只是自己生日那個月才需要交)
另外有些特別節日學校搞party, 學生也需要夾錢, 但不多.
但我覺得校服就比較貴, 無辦法, 一定要在學校買.
程度中等, 對比些私校一定淺些.
我囡囡讀緊N1, 書本是教A-Z, 學寫字, 有畫圖晝, 油顏色, 做勞作, 聖誕/復活節都有假期功課, 但都是墳色, 畫線那類.
不過這間學校很細, 裝修都是很久之前的, 還有那些玩具很舊, 校外的活動範圍很小, 那些sir sir滑梯, 兒童單車都不是現時安全成的膠質地, 全部都是我們小時候的鉄造的玩兒.

希望對你有用

首頁

尾頁

跳至