自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先想用中銀網上信用卡交恒生卡數,見到有一行紅字!!

原來係由 08年1月18日開始,要收費!!除非你係用白金卡或鈦金卡,咁既話先可以好似以往咁,只簽一次佢張卡,就可以豁免。但係都只係免到3月。我專登打去客戶服務證實左,好險!!

普通卡或金卡,就要收 0.5%!! 3月後,更可能要收 1%!!

男爵府

咁衰

原文章由 tommythumb 於 08-1-29 17:54 發表

原來係由 08年1月18日開始,要收費!!除非你係用白金卡或鈦金卡,咁既話先可以好似以往咁,只簽一次佢張卡,就可以豁免。但係都只係免到3月。我專登打去客戶服務證實左,好險!!:ve ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

多謝你提醒呀!! 我都會用中銀卡去找其他銀行卡數架.....

原文章由 tommythumb 於 08-1-29 17:54 發表

原來係由 08年1月18日開始,要收費!!除非你係用白金卡或鈦金卡,咁既話先可以好似以往咁,只簽一次佢張卡,就可以豁免。但係都只係免到3月。我專登打去客戶服務證實左,好險!!:ve ...

民房

thanks! 我都係用中銀交恆生卡數!

洋房

嘩! 多謝報料! 唔小心又要畀多咗錢,啲銀行樣樣都話要收費,真係

大宅

減齡達人勳章

我都係收到今期月結單先知.....每筆0.5%都幾係嘢.擺係紅簿仔又無息.:;pppp: :;pppp:

男爵府

多謝報料

別墅

can use 中銀卡 to pay for any bank's credit cards?

大宅

咁咪可以賺2邊D分兼遲D比錢? 好似太着數

原文章由 jocool 於 08-1-31 09:50 發表
can use 中銀卡 to pay for any bank's credit cards?
Xxxxxxxxcc

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

恒生ebanking 可以用來交其他銀行信用咭咭數,有匯豐,渣打...但唔可以交中銀
:-D :-D :-D

大宅

原文章由 Gisele 於 08-2-21 15:43 發表
咁咪可以賺2邊D分兼遲D比錢? 好似太着數

交其他信用卡無分賺!!以前唔收手續費,而家仲要收手續費!!

大宅

原文章由 LOKYINBABY 於 08-2-21 17:16 發表
恒生ebanking 可以用來交其他銀行信用咭咭數,有匯豐,渣打...但唔可以交中銀

我知,我一向先簽 hsbc,先後用網上恒生找 hsbc,再用中銀找恆生!!個還款期好長嫁。

而家就只可以用恆生找 hsbc,跟住要用cash 找恆生。

子爵府

係未我可以用中銀白金卡找恆生咭數, 係唔洗比其他手續費呀? 但可以遲D比錢?

大宅

原文章由 worldpeace 於 08-2-21 21:01 發表
係未我可以用中銀白金卡找恆生咭數, 係唔洗比其他手續費呀? 但可以遲D比錢?

係,因為佢會當你用張中銀白金卡簽黎卡一樣!!但係要喺網上做,而且要先同中銀登記你張恆生信用卡。另外就係雖然當係簽賬,但係無積分既。

仲有而家只係豁免到三月底,之後可能要收手續費,所以如果你無用開既話,都係慳番 d 功夫算啦。

大宅

Thank you!!發現得太遲!!如果唔可以拉長還款期對我都好有用!!!

原文章由 tommythumb 於 08-2-22 11:07 發表

係,因為佢會當你用張中銀白金卡簽黎卡一樣!!但係要喺網上做,而且要先同中銀登記你張恆生信用卡。另外就係雖然當係簽賬,但係無積分既。

仲有而家只係豁免到三月底,之後可能要收手續費,所以如果你無用開既話,都係慳番 d 功 ...
Xxxxxxxxcc

首頁

尾頁

跳至