基督家庭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

天作之盒

你會去看嗎?今天同事帶了隻vcd講其製作,像很感動,我也會去看,
你們教會有沒有包場?我估我教會沒有,若你們有,可否告知?
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

珍珠宮

畀面勳章

Re: 天作之盒

有沒有VCD? 我想睇, 不過有d怕自己喊到死死下, 因為我只係聽彩虹下的約定都會眼濕!

大宅

請問邊度有得睇呀, 電影? VCD? 唔該
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

子爵府

我見到戲院有poster, 我諗係戲院上影。

「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」
該用戶已被刪除

珍珠宮

畀面勳章

今天看報紙,知道天作之盒還有出小説+電影原聲大碟,簡直是個喜訊!!!!!
該用戶已被刪除

大宅

琴晚都睇左....真係好好睇.....有時都真係會好似戲內o既蔡少芬咁遇到苦難同唔開心唔如意o既時候都會問"上帝o係邊度..???"睇到果一part真係有反省.....答案都正如戲內咁話..."祂一早已經o係我地隔離..."上帝真係冇時冇刻都o係我地o既身邊...只係我地有時會比我地o既罪遮左我地對眼...以致我地同神隔絕...去犯罪....
好感動,更加知道神要我地去做o既事我地真係唔可以推...因為 神揀選我地去做o既都係合乎佢自己o既心意....只知道主耶穌為我地釘o係十字架上...都係為左我地o既罪,我地真係要做返d野先可以報答佢對我地o既大恩典!!當聽到"愛是不保留"就更加諗返"愛"真係好偉大....誓言都係好重要..."愛"真係有恩慈.....
我們愛,因為 神先愛我們!
阿門
I Love Chip & Dale~~~~:-D:-D

男爵府

我都睇左, 蔡少芬和謝君豪做得很好,但個人覺得福音訊息少了一點,好處是未信者會看得很舒服,完全不hardsell.
很值得看!
該用戶已被刪除

大宅

請問那裡有vcd賣?

我都好想睇 thank you
該用戶已被刪除

大宅

珮珮媽咪,

THANK YOU妳既回覆.我以為已出,在福音書局有得賣,
可以買左隻vcd一個傳一個睇.而且自己要湊仔,去吾到戲院睇

大宅

我諗一定會出埋書呢~~
I Love Chip & Dale~~~~:-D:-D

別墅

Yea, I have seem the book "天作之盒"...from Breakthrough??

大宅

星期六在福音書局見書和電影 CD 已出, CD 裡有很多首歌, 好像有二, 三十首, 應都幾抵聽的.
God Love Us

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

I also saw that film last Saturday. It is really a good film, but I think it's a regret that the mention of "SARS" in the film is too simple and short.

btw, I love the theme of 天作之盒 by Lam Chi Mei. It's really touching.......

Do you know where can I buy the soundtrack?

珍珠宮

畀面勳章

quote]
kittylock 寫道:
I also saw that film last Saturday. It is really a good film, but I think it's a regret that the mention of "SARS" in the film is too simple and short.

btw, I love the theme of 天作之盒 by Lam Chi Mei. It's really touching.......

Do you know where can I buy the soundtrack?[/quote]

Any CD Shop!!!

I bought it last week! The songs and music are very touching. The music is so soft and comfortable that you can play it when reading at night, very relaxing!

I bought the CD in CC Wu Building in Wanchai, $58.

大宅

我在福音書店見到, 都要賣七十多元; 你是否在集成對面的店舖買???
God Love Us

大宅

我見到地利店有小說賣

首頁

尾頁

跳至