婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說今日我哋同99出街食團年飯, 臨走時我咪幫小b著返件褸, 阿仔每次著衫都例必扭計, 99見到竟然叫我唔駛同bb著咁多衫, 除番件褸出嚟, 我無理佢, 繼續幫阿仔著, 佢又叫我"得啦, 唔駛拉拉鍊啦". 吓, 今日新界區得6度咋, 唔著褸, 冷病咗邊個負責先, 真係畀佢激死.

大宅

唔使佢湊佢梗系講得輕松啦,如果BB病左,真系辛苦左我地呢班媽咪架咋,所以一定唔好比BB凍親呀!!

禁止訪問

好媽媽勳章

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

傻架佢.. ..d小朋友扭下計.就唔著....就晒佢地,
病左係咪佢比$睇醫生呀.
同埋照顧佢地呀

大宅

原文章由 bonniec2000 於 08-2-3 01:44 發表
話說今日我哋同99出街食團年飯, 臨走時我咪幫小b著返件褸, 阿仔每次著衫都例必扭計, 99見到竟然叫我唔駛同bb著咁多衫, 除番件褸出嚟, 我無理佢, 繼續幫阿仔著, 佢又叫我"得啦, 唔駛拉拉鍊啦". 吓, 今日新界區得6度咋 ...

d人係咁ga,個仔唔係佢ga ma,病左又唔係佢地照顧ar ma,所以講野咪唔經大腦lor,唔洗理佢ga

禁止訪問

大宅

係bb面前,永遠佢地(99同婆婆)係好人,亞媽係衰人。唔理乜事,bb鍾意就得,其他野就我地做亞媽收拾殘局。例一係樓主個case,例二係我個女咳到死死下都比汽水佢飲!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 happy168 於 08-2-3 02:40 發表
我係你咪叫奶奶都唔好著褸睇吓佢凍唔凍

:lol :lol :lol :lol :lol

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

原文章由 Lilo 於 08-2-4 16:47 發表
係bb面前,永遠佢地(99同婆婆)係好人,亞媽係衰人。唔理乜事,bb鍾意就得,其他野就我地做亞媽收拾殘局。例一係樓主個case,例二係我個女咳到死死下都比汽水佢飲! ...

我99都係咁, 佢另一個孫鼻水長流, 仲畀佢食雪糕.?-(

大宅

佢當你果仔係玩具呀嗎............(講白點)
我不是任你處置
專借吾還

子爵府

我99都係成日話唔好比咁多件衫我個囡著, 又話身痕, 又話佢郁唔到, 又話著多衫佢會好辛苦, 又話bb係暖蛋唔駛著咁多衫, 整到我老公都成日話我"你同你呀媽怕凍姐, 唔駛同個囡著咁多件衫啦", 佢又唔知佢呀媽好似依家咁凍既天氣, 一件衫加件普通褸, 凍親又邊個湊呀, 佢自己湊囉, 搵野黎攪, 著多件衫唔好凍親就唔駛成日睇醫生, 我就睬佢地都傻同呀囡著多件衫

珍珠宮

細路病左發燒! 邊個夜晚冇得瞓睇住D細路? 邊個出錢比細路睇醫生? 邊個心最痛? 閒人收聲啦!!

大宅

原文章由 Lilo 於 08-2-4 16:47 發表
係bb面前,永遠佢地(99同婆婆)係好人,亞媽係衰人。唔理乜事,bb鍾意就得,其他野就我地做亞媽收拾殘局。例一係樓主個case,例二係我個女咳到死死下都比汽水佢飲! ...

係呀!d99最鍾意扮好人啦,
佢哋以為就哂個bb就係好啦嘛,
嗰頭先話完唔淮食,轉頭就靜雞雞甚至乎明反你,
俾d立雜嘢個細路食,仲話你冇陰公,
少少嘢都唔俾個細路食tim,真係想 佢呀!

真係個細路有病嗰陣,就話你湊得唔好,
都唔知邊個成日喺度小人扮好人,
明知仲睇緊醫生食緊藥都俾薯條汽水個細路食!

首頁

尾頁

跳至