跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下各位媽媽帶bb去飲茶, 有冇比d咩亞b食? 除左少少馬拉糕和飽皮外, 其他唔敢比. 其實亞b幾大先可以吃大人食物? 係咪2歲前都未食得調味料呢?

別墅

Ee....I give a bit of everything to bb except those very oily ones.... I think it's good to let bb tries everything.

原文章由 fannylki 於 08-2-11 12:50 發表
想問下各位媽媽帶bb去飲茶, 有冇比d咩亞b食? 除左少少馬拉糕和飽皮外, 其他唔敢比. 其實亞b幾大先可以吃大人食物? 係咪2歲前都未食得調味料呢?

大宅

我都樣樣都會比少少架, 油個d就搵熱水6下佢囉...
阿豆特別like排骨飯d飯呀~冇豉油個d~

別墅

呢排工人成日放假, 所以我呢個懶媽媽有時都唔煮野俾阿b食(佢好咀勻, 有時唔啱心水一啖都唔食好浪費), 索性o係餐廳叫碗粉俾佢食, 去飲茶就俾飯同包包佢食, 佢都有食過鳳爪排骨飯d飯, 好like!

子爵府

我咩都比佢試,因為我每星期都同daddy去飲茶, 不過吾會比好多

大宅

我實會比排骨飯佢食(無豉油), 佢可以食酒樓碗一碗飯, 連排骨都食埋, 蝦腸, 馬拉糕, 奶黃包等等...
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都比好多野佢試
腸粉多.,包

大宅

排骨都食埋咁勁~!!!!!

我淨係俾腸粉、包、馬拉糕果0的0乍...

原文章由 cat.siu 於 08-2-12 00:19 發表
我實會比排骨飯佢食(無豉油), 佢可以食酒樓碗一碗飯, 連排骨都食埋, 蝦腸, 馬拉糕, 奶黃包等等...
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

畀面勳章

原文章由 cat.siu 於 08-2-12 12:19 AM 發表

蝦腸? 即係可以比bb食蝦架嗱?

大宅

酒樓點心d蝦用化學野整爽嫁wor
原文章由 motakmo 於 08-2-12 14:37 發表

蝦腸? 即係可以比bb食蝦架嗱?

大宅

唔計話酒樓果0的蝦「特別處理」過丫, 你地俾左 bb 食海鮮未? 我俾左啦, 小笨食過蝦、蟹、魷魚等等 (不過魷魚只係咬黎玩、俾佢試下, 未食到住), 但唔會俾多, 只係俾少少佢試下,大約小半隻蝦咁。
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

我咩都比佢試

複式洋房

我俾左白灼蝦佢試, bb 好like

首頁

尾頁

跳至