產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇19至30age的媽媽

hihi,各位媽媽:
我今年19age,個仲有兩個月就出生喇!!!
我同我老公都好緊張!!!
唔知你地會唔會呢???
我而家第一胎!!!!好驚生個刻會好痛!!!

子爵府

Re: 有冇19至30age的媽媽

I am 24 and my son is 4 months old.生個刻會好痛, but when I saw my son at first sight , I was so touching and cried.
我個寶貝仔係屎撈B

大宅

我而家20歲,第二胎lu~
生之前果幾個鐘d陣痛都唔係太痛,但係到臨生果一刻就真係好痛lor,不過唔駛怕啦,痛果小小時間就可以見到bb wor,乜都抵返晒啦~

別墅

我今年24歲,第一胎預產期在8月份.

子爵府

我尋日o岩o岩 21 歲, 仲有唔夠兩個星期就到預產期咯, 我都係第一胎, 好緊張又好驚, 唔知點解我之前完全無諗過生仔痛唔痛呢樣野, 但係到左依家就成日都同我老公講, 我好怕痛, 真係有 d 唔想生呀, 呵呵~~~陀左成九個半月, 依家先黎話唔生?

洋房

我今年22歲,預產期係4月6號,都係第一胎~
我個b仔4月3號喺法國醫院出左世嘞~ 記住得閒黎睇下

男爵府

嘩! 原來個個媽媽都後生O家! 我宜家20歲, 我個BB已經4個幾月, 咁我想知你地個老公係唔係都咁後生O家?? 我老公宜家22歲, 其實我到生之前個2-3日我先驚, 因為我過左預產期, 不過我都照舊日日由我屋企(香港) 去我親戚屋企玩佢BB(大埔), 到一日夜晚沖完涼之後覺得痛既時候, 個一刻係最難忘最緊張既一日. 就係我亞B出世個一日~~11月13日. 生係痛, 不過好快O家咋, 放心啦!!

等待驗證會員

您地個個都好後生呀... 我今年28lu. 第一胎.... 老人家成日都話"有仔o親嫩生"呀... 我一結婚就開始聽呢句野... 我係我圍內班朋友已經算係早婚+早生個個..... 可能而家真係唔興咁早生

男爵府

hi~我今年22歲la.....

大宅

我今年24,個仔剛1個半月大,現很享受做媽咪,因為仔仔很乖.
我打算生多2個,人多開心D,我老公仲誇張,想我生四個....

男爵府

我得18咋!入黎搭下訕得唔得呀?
我個仔而家7個月大喇!

複式洋房

我18歲,過多一個禮拜到就19喇︿︿
預產期係7月26號,第一胎~
DOCTOR SAY 80% 係仔仔 ....
:-P

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我在29歲生我囡囡,今年八月就30了,我囡囡是我第一個BB,應是最後的一個,因我今次是急性妊娠毒血症入院開刀取BB出來,囡囡得33週3,要入ICU住了一個月多才可出院,回想當日好險呢,因是急性全冇先兆,好彩我私家醫生同我一早講話一有頭痛要入急症,我之前只有好勁的水腫,其他特徵都冇出現,醫生話下次再有BB有這個症是23%,所以一個算,好彩我都是想一個又是我想的女呢。

大宅

我而家21喇~ 就快22lu~~~ 我個囡兩個月大~ 其實我覺得生bb都唔係好痛啫~ 湊佢仲辛苦呀~~~

伯爵府

宜家咁極端的,一係就晨早結婚生仔,一係就唔結婚唔生仔
我就快30,有兩個女(4yrs & 4mths)
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

子爵府

我19歲 ,bb4個半月大la~
我生個刻又唔覺痛喎 ,只覺好急 ,好想痾左bb出黎 ,可能之前打左止痛針 ,到生得既時候先見效la!
我到生個日先緊識緊張 ,因為我早左2個幾星期生, 一d心理準備都未有~~ :-P
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

珍珠宮

嘩~~~你地好後生呀, 我剛好range係個最尾個數.
好左我個樣一d都唔似咁既歲數

我第一胎(5 weeks), 係呢你地大肚係邊到買衫.
因我唔會去大肚婆專買既衫到買架, 我寧願選擇比平時大2碼喇.

男爵府

Hi.! 我而家 28 歲, 8 月就 29 lu. 我而家有個女 2 個月大(第一胎), 其實生 bb 都唔係好痛的, 係入到產房臨生個二三個鐘痛 d , 我 d 親戚好友都話"勁" 話我臨生果日未去醫院生時 , 有少少陣痛都可以坐o向度打埋場麻雀先至去生 b .佢地仲問我你唔驚架咩,!? 我一 d 都唔驚喎.

大宅

hihi! 我都係得18~估唔到都有幾多人係
差唔多年紀啵!!!
我都好驚生個刻~係順產就好啦!!! :-P
[size=x-small]囡囡 出世~重

等待驗證會員

pekkle女,
我都只係O係個的地方買番工西褲&恤衫.. 我出街都只係著緊我以前的衫, 但係個肚咪緊的咯.. 褲就仲著緊N年前買落個的佐X奴 "卡其褲.. 勁低腰著咯. 因為覺得的大肚裙有的...... 仲之就唔得啦. 有間叫做'frankix maternitx" 同埋另外個間叫做 "linex nigrx"

首頁

尾頁

跳至