懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

hi 今日岩岩睇完 e 生
話我預產期係 10月1 號呀
我有作悶作嘔呀, 很辛苦
只好食少少食少少咁食
我約了下星期做第一次產檢
我都係第一胎咋
不過我住向美國的
你預產期係幾時呀
都好開心識到你

禁止訪問

大宅

回覆 #1 monchhiconnie 的文章

我都係昨日岩岩睇完 e 生,BB 6 Week 5 day 0.84 cm 有心跳喇,好開心
話我都係預產期係 10月1 號呀
我係第二胎,有一個女10歲喇
都好開心識到你

大宅

我今日都睇左 E 生 有 6 WEEKS + 2 DAYS 0.67CM
心情好亂咁, 因為好突然咁

別墅

haha... i thought i m a sept mom, n just checked yesterday, dr said i m a oct mom... keke... now always 嘔, ho sun fu...:tongue: but it's ok la... i post a baby poster in my room, feel so happy

別墅

my heard the baby's heart beat la... sosososo happy, it's only 6 weeks

禁止訪問

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

原文章由 monchhiconnie 於 08-2-12 11:53 發表

靚靚巧兒
你好呀!好開心識到你呀!
我上次去醫生度驗孕,佢話我預產期係10月7日,而家我未有作悶作嘔,不過就成日都好想瞓覺,我19號會做第一次產檢,唔知到時照聲波係咪聽到bb心跳呢?
你有冇食葉酸同飲奶?
我自己買左o ...

我平時都有食開多種維他命, 入面都有葉酸的
不過e 生叫我轉食孕婦維他命
我 20 號做第一次產檢
唔知有咩要做既呢 ?

ping987, CAFECAFE28
e 生有冇講話預差期係幾時呀 ?

AnnieMak
wa, 第二任媽咪, 有咩唔識可以請教一下你了

子爵府

好媽媽勳章

hi~
我前日自己驗,bingo左
今日去醫生到驗,
依家5w4d,預產期係10月11號,
我大b係0610 ga~
細b會同哥哥一樣,
都係10月生日

別墅

she said it's 10th oct, but still too early la, dr. said can be more confirm in 10 weeks

子爵府

好媽媽勳章

PWH好有效率
我今日先上網登記諗住去做oscar,
轉頭已經有電話打黎覆實我,
4月1號去做oscar喇~
抵讚

大宅

原文章由 靚靚巧兒 於 08-2-12 23:16 發表

我平時都有食開多種維他命, 入面都有葉酸的
不過e 生叫我轉食孕婦維他命
我 20 號做第一次產檢
唔知有咩要做既呢 ?

ping987, CAFECAFE28
e 生有冇講話預差期係幾時呀 ?

AnnieMak
wa, 第二任媽咪, 有咩唔識可 ...

有呀..我預產期係 10月5日
我想問點申請去 政府醫院 做驗查架

子爵府

好媽媽勳章

去私家醫生產檢時叫佢寫封"懷孕證明書"比你,
拎去你想去o既健康院就得ga la~
到時會幫你約期.
原文章由 CAFECAFE28 於 08-2-13 16:58 發表
有呀..我預產期係 10月5日
我想問點申請去 政府醫院 做驗查架

大宅

回覆 #2 CAFECAFE28 的文章

我是第二任媽咪,你有什麼懷孕問題可以問我架

大宅

回覆 #11 CAFECAFE28 的文章

我現在7week ,星期一 6week 5 day 已經有心跳, BB size 0.84cm

大宅

各位姐妹大家新年好~~~
我預產期都係10月, 不過未睇 doctor. 自己計過應該有o左5週幾... 一見到有呢個 topic 即刻 join o左 ~~~

大宅

我早兩天 check 到 bingo...現在只是 4 weeks 3 days...自己計 due date 應該是10月23日...

好開心又好擔心...因為 07年11月 試過小產...

每天祈 "hang" 禱希望BB可以健康成長

多多指教...祝福大家十月時生個健健康康聰明伶俐的小B!

(如果孖B...就兩個啦 )

大宅

另外...其實呢個baby kingdom有個媽媽會所...大家可以考慮過去傾...好似集中d...同埋可以開sub-topics

o係右手邊...Women Talk Click 入去...再選2008年10月

大宅

畀面勳章

我自己CHECK左,不過都唔係好SURE係咪真係有左,不過M就已經遲左4日囉,平時好準嫁麻,而且自己CHECK左,第2條好線好淺色囉,如果M仲唔黎,我下個WEEK都會去醫生度再CHECK囉...如果真係BINGO.預期產會係10月17...希望真係BINGO啦..哈哈哈

首頁

尾頁

跳至