產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問幾多個weeks才度到頸皮

我有左13weeks + 2, 我昨天去看醫生, 但她話還未度到頸皮, 請問你們大約幾多周度到. 很擔心.

男爵府

Re: 請問幾多個weeks才度到頸皮

I checked it at 12w in PWH.

子爵府

我 13 weeks + 5 days 喎 in PWH
親子王國以外之相冊連結已被刪除

子爵府

度頸皮一定要在15週以下,通常是至12至14週內度的。

複式洋房

"度頸皮"有咩用架??

子爵府

主要係檢查”唐氏綜合症”(蒙古症)的。如果bb有”唐氏”,通常頸皮的厚度較一般正常bb厚。不過若要準確度高,是要加埋驗血或抽羊水等。

複式洋房

歌利亞

我在威院做早孕期一站式唐氏综合証檢驗建議11-14WK之間做以上檢查. 如有需要您可以打电話查詢 2632 2470 / 2632 4024 .

或者你BB位罝令医生無法度到頸皮司因為一般2超聲波都可以度到. 最好你問吓医生點解度唔到 ?

記住唔驶擔心.

WL

別墅

13 weeks
Abraham was a hundred years old when his son Isaac was born to him. Sarah said, "God has brought me laughter and everyone who hears about this will laugh with me." - Genesis 21:5-6

禁止訪問

民房

請教大家, 厚度幾多係正常? 如果有問題, 醫生係咪會主動話你知? 唔該哂!

大宅

我昨天產檢時向醫生查問,佢話14week前度先會準d,因我己14week了,所以佢話只會同我做驗血...

大宅

我之前大肚是在 [size=medium]12週 度到頸皮!

大宅

咁我想問唔度頸皮,只係做驗血或抽羊水
係咪都可以check架?
仲有其實係唔係年紀大先易有唐氏綜合症?
[size=x-small]囡囡 出世~重

大宅

度頸皮通常在15週以下約12至14週內度抽血約在16週的。
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

民房

我個醫生同我講, 度頸皮是在第11 week 至14 week做的.
所以婦女都有機會Down's BB. The chance of getting a Down's baby increase, as the age of the mother increase only.

別墅

lilywl,

其實任何年紀的孕婦都有機會,只不過年紀越大,咁bb易有唐氏綜合症的機會就越高.度頸皮係最初的步驟,有d醫院會同你做埋驗血,置於抽羊水就係當醫生發覺有問題時才會幫你抽,又或者你一定要抽左先安心,總言之醫生唔會一開始就叫你去抽啦,因為有危險架.
[size=xx-small]大女 : [size=xx-small]9 Sep 03 - 3.57kg (52cm); 9 Sep 07 - 13kg (103cm); [size=xx-small]細仔 : [size=xx-small]5 May 05 - 3.89kg (50cm); 10 Jun 05 - 4.95kg; 9 Jul 05 - 5.52kg (60.5cm); 10 Sep 05 - 6.7kg (66.5cm); 15 Oct 05 - 7.32kg (68cm); 11 Feb 06 - 8.01kg

大宅

琴日12週0岩0岩度完頸皮.
DEL

大宅

因我己over14週做不到度頸皮,醫生話只會抽血,但佢話下次產檢先同我抽血,到時已18.5週了,不知會否太遲?!

別墅

你們好呀!!
我現在有了大約八-九周,在qe剛剛排完期,姑娘話我雖然只有33歲,但最好做一個早期唐士婃合症檢查!要去威院做,但我打去後佢o地話full 了,叫我自己出去做,但我問過港安和仁安個類,佢o地要成千五元,因為我是意外有了bb,所以經濟不太充裕,請問有沒有期他選擇,唔該你們提供一下,謝謝

複式洋房

我想問我排卵遲人地一個week.
7月10日last m
7月30日 排卵
咁10月9日, 話就話係13week, 其實得12week.
做唔做得oscar test 架.

首頁

尾頁

跳至