網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

請問有無人呢幾日係用順豐直接發貨到香港架? 我在9月尾訂了一個細柜仔, 賣家原先說國慶, 順豐不收貨, 要等10月3日後, 咁到3號我再問賣家係咪3號發得貨? 他又說順豐要4號先去收貨, 到4號即今日我又問賣家發了貨未? 他說順豐覆他因香港現時比較亂, 暫不發貨到香港, 要等上頭通知, 都唔知真定假?

男爵府

回覆:賣家說順豐暫不送貨到香港?

假期都照收窩!

大宅

回覆:賣家說順豐暫不送貨到香港

唔係wo, 我30 號用順豐直送,尋日已經拎得

男爵府

好媽媽勳章

bata 發表於 14-10-4 21:47
唔係wo, 我30 號用順豐直送,尋日已經拎得
我個柜仔賣家說約20公斤, 唔知係咪因為大件貨, 唔收, 定係賣家講大話?

複式洋房

回覆:kitty1222 的帖子

十月一號直發順豐,今天到了!

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:請問有無人呢幾日係用順豐直接發貨到香港架

原帖由 kitty1222 於 14-10-04 發表
請問有無人呢幾日係用順豐直接發貨到香港架? 我在9月尾訂了一個細柜仔, 賣家原先說國慶, 順豐不收貨, 要等1 ...
10月3號晚發順豐
4號下午到港

大宅

你個櫃仔有成20 公斤重,直送咪好貴lor

男爵府

好媽媽勳章

bata 發表於 14-10-4 22:27
你個櫃仔有成20 公斤重,直送咪好貴lor
賣家收我200人仔運費, 計過數香港要千幾, 而家連運費八百元左右

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kitty1222 發表於 14-10-4 21:52
我個柜仔賣家說約20公斤, 唔知係咪因為大件貨, 唔收, 定係賣家講大話?

重量限制:單個包裹重量不能超過30KG(含30KG

尺寸限制:
單個包裹的單邊長度不能超過150CM,長++高不能超過300CM(不規則形狀按最長長度計算)。

重量照睇無超,尺寸你知唔知,係包裝後尺寸。

別墅

kitty1222 發表於 14-10-4 22:34
賣家收我200人仔運費, 計過數香港要千幾, 而家連運費八百元左右
應該會照收架啵, 再係咁拖就申請退款

男爵府

好媽媽勳章

zater 發表於 14-10-4 22:38
重量限制:單個包裹重量不能超過30KG(含30KG)。

尺寸限制:
尺寸應該唔過, 因為真係唔大個, 四四方方咁, 我估都唔知係咪賣家吹水唔係用順豐話係用順豐, 一日推一日, 淘衫就淘得多, 第一次淘傢俬就出事

男爵府

好媽媽勳章

jimmyko678 發表於 14-10-4 22:40
應該會照收架啵, 再係咁拖就申請退款
佢唔係唔收, 賣家話順豐唔收住, 要等香港無咁亂先喎.

別墅

kitty1222 發表於 14-10-4 22:47
佢唔係唔收, 賣家話順豐唔收住, 要等香港無咁亂先喎.
唔係掛, 乜順豐都有呢支歌仔唱架咩
新聞公告只係話50~100KG, 100KG要額外加錢,無講到話停收
問多次個客服,如果真係唔出貨,申請退款,遲下再買過
都好過舊錢係人地到

伯爵府

我29號都用順豐呀,3號已到香港!

侯爵府

回覆:賣家說順豐暫不送貨到香港

我假前發兩單順豐直到香買,因為佔中而送貨地址響灣仔,假前到一件就收到短訊話要去攞,我問清楚之後結果係假後派番上門,另一件都係3號送。

大宅

我十月一日拍,賣家話四號才發,今天見到發貨了,是順豐收件

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

買運動用品, 收咗
已到港, 但未到自取舖
應該聽日有得拎

伯爵府

如果係應該順風官網會有講啦應該?不如你直接問順風?

首頁

尾頁

跳至