親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Bangkok -SPA

各位
有冇平靚正Bangkok -SPA介紹呀? Thank you!

大宅

Re: Bangkok -SPA

BBChu,

我要下星期先去泰國, 所以找左兩間資料, 要回來自可以報料, 您幾時起行呀??
________________ KiuKiu媽媽

公爵府

KiuKiu媽媽
我今次打算同朋友去(飛起老公和囡囡), 主力飲飲食食+做spa, 4月中出發. 現仲諗緊住邊間酒店The Dusit Thani or Hotel Plaza Athenee. 妳今次住咩酒店, 有冇心水?

大宅

BBChu,

Both Dusit Thani & Plaza Athenee have spa. Both are good. In fact I prefer the spa at Dusit than Banyan Tree.

大宅

BBChu / Jsmami,

我老闆就系Busit Thani做過SPA, 好似要$1200度幾好, 咁另外有個同事就住Plaza Athenee咁又系系間酒店度做spa, 咁當然正啦, 不過收費就好甘, 佢無話我知幾錢, 但一定唔平!!

我會住1晚3星酒店, 跟住2晚Conrad, 所以我買左個平的package, 咁我同事去4/5, Conrad送給她3晚free, 因為佢老闆成日都去住, 個度個sale送給她的, 咁我就跟佢住2晚!!

另外我同同事就book左出面的SPA, 一間let'relax, 一間SPA i am, 佢地個個都試過酒店spa,所以希望試下出面, 一來平!!

公爵府

多謝各位俾意見, 因為我未去過bangkok, 而朋友亦一知半解. 所以好多野都要左諗右諗. 又吾知好吾好.

KiuKiu媽媽
返來記住報料. thank you!

大宅

無問題, 回來再報料!!

大宅

有冇去過thailandfans.com 搵料呀, 我上年同老公去Bangkok, 去左一間叫Divana Spa (www.divanaspa.com), 好正呀, 不過一定要一早Book定, 因好鬼Full (好多 日本人, 香港人去), 我book 一間房 同老公兩人一齊做, Package 3 小時, 每人約 HK$600.00, 係thailandfans 個網度有Discourt Coupon download, 可以平D, service 好好, 做完好舒服架!

大宅

我都有睇這間呀, 不過好似系用佢地自制的材料做SPA, 我d同事唔鐘意呀,驚唔知好唔好, 等我下次去泰國就試這間先!!

複式洋房

http://www.hotel-plaza-athenee.com/spa_packages.html

buffet好正

複式洋房

any good package recommend for Thai Spa Package? Price about HK$3,000

thanks

大宅

BBChu & others,

我剛剛去完布吉返黎. 試了一間叫做'tarn tarn spa' 都唔錯, 係patrong beach坐車約廿分鐘, 氣氛同環境都幾好, 我未去過其他的, 所以無得比較, 個人認為三仟銖(hk$600)做三小時, 好低, 而且又舒服, 又乾淨, 不防試下. 我拿了張leaflet返黎, 有興趣的話, 我再post多d內容比你地知.

首頁

尾頁

跳至