親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

1. 洗唔洗自己帶水去呢 ?(舊年去過一次就自己帶左3支水去), 不過依家大個左,仲洗唔洗呢 ?
2. 仲有咩其他野一定要帶去呢 ?

子爵府

1.我上次帶囝囝(23個月)旅行,都有帶定2支1.8公升自己煲既水再溝當地既蒸餾水開奶,帶定好d小朋友怕水肚不服
2.去睇開既醫生配藥物,旅行保險,bb鍾意既玩具,餅仔,果汁等等
原文章由 yp26 於 08-2-21 17:31 發表
1. 洗唔洗自己帶水去呢 ?(舊年去過一次就自己帶左3支水去), 不過依家大個左,仲洗唔洗呢 ?

別墅

原文章由 yp26 於 08-2-21 17:31 發表

yp26,

我都係0605bb媽咪, 19-22/2/08同老公帶埋bb去bangkok, 我無帶水去, 但同jomei一樣, 去睇開既醫生配定d平安藥(會安心好多), 買旅行保險,bb鍾意既玩具(尤其是瞓覺隻teddy bear),奶咀,餅仔,果汁等.

我帶埋手推車, 同揹帶.
記住係機場check in 要求坐第一行經濟客位, 如果班機唔full, 最好叫佢預留多一個位比bb, 當bb瞓覺大家都舒服d.
helencyl

男爵府

我就帶左個電飯煲仔過去, 因我去足8日, 咁樣可以打定底, 唔怕餓親; 因為街外食物好多時都會辣, 唔係樣樣啱食, 仲要千叮萬囑, 同佢講"咪劈"

我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

我bb15個月去bkk, 就bring d 日本盒裝bb food, 水我無攞, 去到先係超市買黎沖奶

別墅

請問咩嘢叫做"咪劈"呀?

原文章由 funann 於 08-2-26 17:28 發表
我就帶左個電飯煲仔過去, 因我去足8日, 咁樣可以打定底, 唔怕餓親; 因為街外食物好多時都會辣, 唔係樣樣啱食, 仲要千叮萬囑, 同佢講"咪劈"

別墅

解 "唔辣"。
原文章由 7688 於 08-2-26 18:18 發表
請問咩嘢叫做"咪劈"呀?
恩祈是上天的"恩"賜,我們的"祈"盼

首頁

尾頁

跳至