婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

乳頭有液汁滲出

昨晚和老公親熱時, 兩邊乳頭竟然有液汁滲出來! 我老公話好似係奶, 但弊在我已生完3年幾, 又沒有餵過人奶. 唔知是不是唔正常? :-(

民房

Re: 乳頭有液汁滲出

有沒有人可以幫我解答? :-(

別墅

First of all, don't be so upset.

1) how's the taste of that fluid?
2) Any plain around your breast?
3) Do you feel any hard tissue around your breast?
4) how often it happen?

伯爵府

找醫生檢查一吓比較好,不是(核)你,這是乳癌其中一個微兆。小心些好!希望你沒有事啦!

Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

大宅

咁你又唔駛咁驚,我生完之後都係乳頭枕住有野流,流左足足四年,醫生話係奶,淨係話盡量唔好刺激佢。我諗你多數同我差唔多,尤其係兩邊都有,乳癌多數只係一邊,不過都係睇醫生穩陣D。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我生完兩年幾,到而家都有奶,上個月去做婦檢,醫生話係唔正常既現象,乳激素失調可能同個腦有關,要我驗血,好彩report係正常,醫生就叫我唔洗理.

民房

我try to explain in 中文, may be not too good, would you mind? my grand dad 通常叫女病人with the same problem 先見西醫 check 有冇cancer, but 如果冇硬塊,通常唔會係cancer, my grand dad's recipe: 六一 散 just spread on the nibbles, and drink the herbal tea :膽南星二錢,半夏四錢,莪術三錢,三菱三錢,昆布三錢,海藻三錢,川芎三錢,黃蓍三錢,紅花二錢,甘艸三錢.(grand dad 話this is 痰火結塊,呢劑太子都食唔壞), you can try to ask your herbalist-中醫. if it works, let me know.
Charlie

洋房

陳采妮

嘩!你真棒!

首頁

尾頁

跳至