潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

無火香薰至正邊隻味 ?

大家講下你覺得邊隻味最正, 最舒服
我覺得尤加利, 青萍果 ...
又有冇試過溝埋唔同味一齊用呢 ??

水晶宮

Re: 無火香薰至正邊隻味 ?

綠茶,百合都好正架...

男爵府

2019新春慶豚圓

咦 ... 百合係新味?
邊隻牌子呀??

大宅

我喜歡 :
- 玫瑰
- 檀香
- 綠茶
- 佛手桔
- 尤加利
- 玫瑰 + 檀香勁正

男爵府

2019新春慶豚圓

嵐嵐媽咪

你係用邊隻牌子呢??
我有用過彿手柑 but 隻味好 strong 呀
有冇試過尤加利溝香茅 ?? 有人話好正呢 !!

大宅

嵐嵐媽咪

玫 瑰 有 好 多 隻 , 你 用 邊 隻 ? 我 用 既 係 保 加 利 玫 瑰 (rose otto), 我 覺 得 偏 濃 。 我 要 溝 埋 薰 衣 草 用 先 定 得 住 。 檀 香 唔 濃 咩 ? 我 都 有 D 心 思 思 想 試 。 。 重 有 驅 虫 。 。重 有 香 茅 (有 人 話 正 )。 。 其 實 重 有 好 多 想 試 。 。 奈 何 無 咁 多 錢 同 地 方 擺 咁 多 樽 :-x 。

MMM888,

請 問 邊 隻 牌 子 有 百 合 。 。 我 估 應 該 幾 正 。 。(又 想 試 TIM)。 。

大宅

bsiub :
唔想賣廣告 , pls ckeck pm啦 !!!
我冇試過尤加利溝香茅 , 因為我唔鍾意香茅味 , 尤加利 + 檀香 or 薰衣草都唔錯 , 但我最愛玫瑰 + 檀香囉 !

大宅

chong :
我用法國玫瑰 , 如果要清d可用海洋玫瑰 , 檀香都幾濃 , 所以我鍾意用來溝其他味 , 除左綠茶 , 其他味都可以溝架 , 只要你喜歡 , 所有香薰都可以驅蚊架 , 唔一定要用驅虫(白菊味) , 你唔駛買太多樽架 , 只是加左唔同味的油 , 大約數分鐘就會蒸發晒之前個隻味啦 , 冇問題架

男爵府

2019新春慶豚圓

嵐嵐媽咪

收到 pm 喇, 唔該晒. 不過我未用過果 d 牌子
都未試過檀香呀 ...
等我買番枝泥試試先

大宅

請 問 你 用 咩 牌 子 架 ? ? 我 用 緊 兩 隻 牌 子 , 其 中 一 隻 係 大 牌 子 LB 另 外 一 隻 我 估 少 人 用 D 係 B xxx Love (我 係 BK 度 知 道 呢 隻 牌 子 ). 但 我 差 唔 多 轉 晒 LB 因 為 平 D 同 味 道 多 D。

(奇 怪 啦 , 我 ARM ARM 想 試 下 搵 番 個 舊 TOPIC , 但 唔 見 左 既 ? )

大宅

嵐嵐媽咪

MUG 綠 茶 唔 溝 得 其 他 味 既 咩 ? ? 請 問 點 解 ? 多 多 指 教 ! :-P

男爵府

無火香薰,係咪即係用電呀? :-P
一個樽同香薰要幾多錢?係邊到買平呀?
唔好意思,咁多問題,因為乜都唔識。 :-P
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

我 都係用 緊belair & B xxx Love

男爵府

2019新春慶豚圓

無火香薰唔係用電 ....
係用火點著個香薰瓶個頭然後整左熄 D 火
但係香薰瓶係會繼續燃燒 ...
咁就係無火香薰 ....
唔知講到咁你明唔明呢??

香薰油約 $2xx 一枝 (2 Lt.)

伯爵府

大家可以試下檀香+佛手金,都幾好架!
我用開belair

500ml : $100
1.5L : $300
5L : $500

男爵府

bsiub 寫道:
無火香薰唔係用電 ....
係用火點著個香薰瓶個頭然後整左熄 D 火
但係香薰瓶係會繼續燃燒 ...
咁就係無火香薰 ....
唔知講到咁你明唔明呢??

香薰油約 $2xx 一枝 (2 Lt.)

bsiub >>
明白哂﹗thanks!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

可以驅蚊的?咁小朋友房用邊一隻味好d?

男爵府

2019新春慶豚圓

so

我都唔係好清楚
聽講驅蟲係可以驅蚊的
不過我就冇用過 ...
小朋友房可以用淡味 d ...
例如 薰衣草, 綠茶 ( arm arm 用近, 味好淡 ) :-P
該用戶已被刪除

大宅

小朋友房可用 :
- 尤加利 (for 鼻敏感)
- 佛手桔
- 薰衣草
- 綠茶

首頁

尾頁

跳至