跳至

首頁
12345...40

尾頁

大宅

好媽媽勳章

之前好似有個類似既TOPIC~不過費事摷:lol !
大家快D黎報到啦!!

大家申請左學劵未?

我個仔叫曦曦^^係05年6月BB~
將會入讀神召會下午班!
請大家多多指教!

2008-2009神召會K1上午班
 家長
BB
出生年月 班級
1cutey_face
Kary(女)
2005/08 上幼愛
2ching.bb 恒恒(仔) 2005/06上幼愛
3patmini
  上幼愛
4ChingHay
熙熙(仔) 上幼愛
5iriswy  上幼愛
6hbsbb 珀橋(仔)
2005/12 上幼信
7mdl832832 諾諾(女) 上幼望
2008-2009神召會K1下午班
1karina429  下幼愛
2heiBBB  曦曦(仔)  2005/06   下幼望
3foine喜喜  下幼望
4希希1213 浚希(仔) 2005/12 下幼望
未有資料
1bowie_bowie
卓言(仔)
2005/12 
2yina伊娜(女)

3Q媽 灃灃(仔) 2005/11  上

[ 本文章最後由 heiBBB 於 08-9-4 21:53 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

我都報到先,
我個女叫kary,05年08bb
都係讀下午校呀,有可能同你仔仔做同班同學:loveliness:
我啱啱申請左學劵喇,
都要讚 下間學校,寄埋申請表俾我地咁好..

原文章由 heiBBB 於 08-2-23 23:17 發表
大家快D黎報到啦!!

大家申請左學劵未?

將會入讀神召會下午班!
請大家多多指教! ...

大宅

原文章由 heiBBB 於 08-2-23 23:17 發表
大家快D黎報到啦!!

大家申請左學劵未?

將會入讀神召會下午班!
請大家多多指教! ...

Hello, 各位同學仔媽媽,
我個仔叫灃灃, 05年11月BB
都係讀下午班, 我仲未申請學劵,
等我快 d 去申請先

請大家多多指教

大宅

好媽媽勳章

你地既bb介左片片未啊?
唉~都唔知點同佢介好~好煩哩!

男爵府

好媽媽勳章

kary都未介呀,我諗住天氣熱D先再幫佢試下介,
唔駛煩啦,到時一定識..

原文章由 heiBBB 於 08-2-25 16:04 發表

大宅

原文章由 heiBBB 於 08-2-25 16:04 發表

我仔仔大致上係屋企已經沒有用片,
佢會識講疴尿尿, 或疴臭臭, 但出街
我會同佢用片片, 因我比較懶

大宅

好媽媽勳章

原文章由 cutey_face 於 08-2-25 16:20 發表
kary都未介呀,我諗住天氣熱D先再幫佢試下介,
唔駛煩啦,到時一定識..

我怕佢介唔切~返學個陣瀨濕褲麻煩到老師

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Q媽 於 08-2-25 17:21 發表

好叻啊~你點同佢介片嫁?

大宅

hi!!
我個仔係05年12月bb,
叫卓言,入讀上午班呀...

大宅

hi 大家好,

我囝囝叫珀橋, 05年12月BB, 會入讀神召會下午班.

珀橋係屋企都冇用片片la, 佢會講vee vee or poo poo:loveliness:
我地都係比較穩陣 (其實係都係懶:lol ) 出街都係用番片片好D

囝囝啱啱上星期開始番Nursury, 你地有冇番緊呀?-(

原文章由 Q媽 於 08-2-25 17:21 發表

大宅

好媽媽勳章

原文章由 hbsbb 於 08-2-26 15:38 發表
hi 大家好,

我囝囝叫珀橋, 05年12月BB, 會入讀神召會下午班.

珀橋係屋企都冇用片片la, 佢會講vee vee or poo poo:loveliness:
我地都係比較穩陣 (其實係都係懶:lol ) 出街都係用番片片好D

囝囝啱啱 ...

你返邊間啊?
因為我都諗住報d playgroup比曦曦習慣下!

男爵府

好媽媽勳章

曦媽,
我諗老師都應該會知道實有D未識既小朋友,
應該唔會覺得麻煩O既,聽D朋友講..返學後佢地都會好快學到點自己去厠所,當然..我都會係未返學前盡力教下kary o既:mrgreen:

橋媽,
hello ,我無安排kary返nursury呀,
不過,佢依家係政藝舍度返緊pg,
都讀左幾個月,又想轉下..有無好介紹?

[ 本文章最後由 cutey_face 於 08-2-27 12:18 編輯 ]

大宅

原文章由 heiBBB 於 08-2-26 14:18 發表

好叻啊~你點同佢介片嫁?

其實係姑媽同 BB 介, 姑媽周不時都同 BB 講要不要疴尿尿, 而每次 BB 賴尿會比佢睇佢整污漕地地, 又要叫姑媽抹地, 自己條褲褲又濕又唔舒服, 每次都同佢講, 咁好自然就會學識 :lol

大宅

報到..浚希係12月bb
今年8月番神召會k1 下午
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

大宅

Hi
我又報到

仔仔名 : 恒恒 ( Hani )
出生日期:05年06月
已申請學卷,讀k1 上午班

大宅

囝囝返緊景盛苑神召會恩光上午班, 返左兩個星期, 暫時都ok, 幾鍾意返學. 可能佢之前係碧湖政藝社都返左3個月playgroup習慣左, 第1日返Nursury 都冇
:mrgreen:

原文章由 heiBBB 於 08-2-27 00:19 發表

你返邊間啊?
因為我都諗住報d playgroup比曦曦習慣下!

大宅

Hi Kary 媽,

囝囝之前都係番政藝社, 逢星期二,四 11.30 唔知同Kary係咪同學仔呢, 直至2月中我就轉左去神召會恩光Nursury, 之前我俾佢參加過宣教會逢星期六Fun English Playgroup, 開頭個外籍老師好差, 後尾轉左另外1個都唔錯, 不過而家唔知重會唔會開班, 因為Fun English佢地話係同其他會合辦既, 我之前聴講佢地其他Playgroup 都唔錯你可以考慮吓, 而家囝囝一星期都要番5日, 我就冇再俾佢番其他Playgroup la. :D

原文章由 cutey_face 於 08-2-27 12:14 發表
曦媽,
我諗老師都應該會知道實有D未識既小朋友,
應該唔會覺得麻煩O既,聽D朋友講..返學後佢地都會好快學到點自己去厠所,當然..我都會係未返學前盡力教下kary o既:mrgreen:

橋媽,
hello ,我無安排kary返nursury ...

大宅

好媽媽勳章

原文章由 hbsbb 於 08-3-3 16:49 發表
囝囝返緊景盛苑神召會恩光上午班, 返左兩個星期, 暫時都ok, 幾鍾意返學. 可能佢之前係碧湖政藝社都返左3個月playgroup習慣左, 第1日返Nursury 都冇
:mrgreen:

...

個仔自從知道自己會係神召會返學之後~
成日都話"媽咪,我聽日要返學啊"
我問佢返咩~佢就話"返神召會囉"
又問佢邊個同佢返,佢就話"我自己返得喇!婆婆要睇住豆b"
ps:豆b係佢既表表弟
心諗,如果到真係開學既時候都係咁就好嚕^^"

因為我媽咪湊兩個~唔可以同佢去太遠地方返playgroup~
所以到而家個仔都未試過校園生活哩....

大宅

曦曦好乖喎, 重知道婆婆要照顧表弟, 佢可以自己返學, 我囝囝都重未識得講咁完整既句子, 周不時都要估吓佢想講乜野.

而家離開學都重有成5個幾月, 曦曦咁鍾意返學, 你可以俾佢係屋企附近返吓playgroup, 或者揾D星期六返既, 咁你自己可以帶佢, 等佢開心吓呀!

原文章由 heiBBB 於 08-3-4 14:09 發表

個仔自從知道自己會係神召會返學之後~
成日都話"媽咪,我聽日要返學啊"
我問佢返咩~佢就話"返神召會囉"
又問佢邊個同佢返,佢就話"我自己返得喇!婆婆要睇住豆b"
ps:豆b係佢既表表弟
心諗,如果到真係開學既時候都係咁就 ...

大宅

好媽媽勳章

話時話~大家既小朋友識讀/寫ABC同123未?
識認顏色未?
因為我見有好多同齡既小朋友都識晒啊~

首頁
12345...40

尾頁

跳至