嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問吓邊款餐椅好,又唔好太貴

複式洋房

Aprica 幾好用,我個B由出世用到而家2歲都無問題

洋房

Aprica la,我喺永安特價時買, $14xx

別墅

Aprica邊款形号

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

要睇下你既用法, 如果你 bb 仲係 nb, 就買 combi 或 aprica 既 highchair, nb 時比佢在日間時間短暫訓下, 飲完奶較微斜等佢無咁易嘔奶

如果你 bb 已經係6個月大, 只係想當食飯時用, chicco 都不錯之選.

另外, 有些係木質地, 分2節, 平時分拆開, 可以反轉成為椅+檯仔用, 你又可以將玩具放上檯, 吸引下 bb 學企, 大些又可以當寫字或做手工既檯仔, 等小朋友易些溫習返學坐下椅仔咁, 都是不錯之選
[因為自己屋企用 chicco, 褓姆家就用木質地果款]

別墅

BB已經9個月,想比佢坐餐椅,遲D又可以學習自己食。木嗰款邊到有,我都想睇下

[ 本文章最後由 cindyso 於 08-2-24 13:51 編輯 ]

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

木果款就摺唔埋, 所以, 你都要考慮埋地方既因素

我果時係 "柏奇" 即係黃鴨仔專門店買, 係 c-max 牌子, 類似咁 (呢張當然靚 d, 連餐盆都係木, 同埋係 peter rabbit, 圖片轉 from 台灣網)

原文章由 cindyso 於 08-2-24 13:47 發表
BB已經9個月,想比佢坐餐椅,遲D又可以學習自己食。木嗰款邊到有,我都想睇下

[ 本文章最後由 szeszes 於 08-2-24 14:24 編輯 ]

大宅

柏奇--- 請問有無地址?

原文章由 szeszes 於 08-2-24 14:18 發表
木果款就摺唔埋, 所以, 你都要考慮埋地方既因素

我果時係 "柏奇" 即係黃鴨仔專門店買, 係 c-max 牌子, 類似咁 (呢張當然靚 d, 連餐盆都係木, 同埋係 peter rabbit, 圖片轉 from 台灣網)

http://img.ruten.com.tw/s ...

別墅

咁chicco邊個形号,太約幾$

水晶宮

柏奇親子: (唔知仲有沒有得買, 因為我買比亞仔時, 已經係2年幾前既事)
杏花村杏花新城
佐敦恆豐中心
鑽石山荷里活廣場
荃灣愉景新城

另外, pampers 熊仔印花換購計劃入面, 憑5個印花 + $659 去 baby super (旺角銀座廣場9樓901)

http://www.pampers.com/zh_HK/promotions/flash/pamperBear.htm
[你揀奶咀 icon - 親親 baby, 第44個換購產品就係]

原文章由 luitaitai 於 08-2-24 14:38 發表
柏奇--- 請問有無地址?

[ 本文章最後由 szeszes 於 08-2-24 22:28 編輯 ]

水晶宮

我買 chicco 比亞仔時, 好似係 $7xx (不過係2年幾前既事)

另外, 可以用4只 pampers 熊仔印花 + $698 去 chicco 換佢原價 $9xx 果張

而家好似有 9xx 至 1,xxx 不等, 視乎你想要什麼型號, 最重要係寬身少少, 等 bb 大左仲用得, 我仔而家快要3歲大, 仲用到

你可以去 chicco website 睇睇
http://www.chicco.com.hk/products/highchair/highchair.html

原文章由 cindyso 於 08-2-24 16:30 發表
咁chicco邊個形号,太約幾$

[ 本文章最後由 szeszes 於 08-2-24 22:14 編輯 ]

別墅

今日去愉景新城chicco見到有張high chair $9xx,特價$749,唔知係咪pampers熊仔印花+$698個張,明天打去問下先。

[ 本文章最後由 cindyso 於 08-2-24 22:43 編輯 ]

大宅

唔該你

原文章由 szeszes 於 08-2-24 22:05 發表
柏奇親子: (唔知仲有沒有得買, 因為我買比亞仔時, 已經係2年幾前既事)
杏花村杏花新城
佐敦恆豐中心
鑽石山荷里活廣場
荃灣愉景新城

另外, pampers 熊仔印花換購計劃入面, 憑5個印花 + $659 去 baby super (旺角銀 ...

首頁

尾頁

跳至