婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日入6299 沙頭角公路嘅鄉村屋, 同C6 d 舊同事bbq, 6299在屋内借d 易湊孫, 我在屋外扮bbq, 梗係要睇住6299佢地la.
話説佢地有飯枱唔用, 好懶, 用sofa 前的茶几好似mou 喺度咁食飯, 同時亦十分唔衛生. 鄕下地方蚊蟲多, 佢地食緊飯, 拍死隻蚊, 在枱面㩒死隻飛蟻, 手都唔洗繼續對屍體食飯. 今晚佢地抱住阿b在sofa, 居然任由阿b 拎茶几上果隻由線同竹粒串成, 污糟到黑色嘅煲墊玩.阿b 整咗煲墊落地下, 佢地又汁番上茶几. 就算阿b 唔放煲墊入口, 總會放手入口

地下污槽不在話下, 我自己屋企個煲墊都唔會俾佢玩啦. 係咪要玩到人病先安樂. 阿b 8個月未夠, 真係咩都放入口ga.

禁止訪問

回覆:妖, 6299 俾污糟野俾阿b 玩

水晶宮

咁唔好食,幾大都睇住自己個b啦!

伯爵府

呢個情形,自己抱返個仔睇實

男爵府

回覆 850212 的帖子

咁難得帶個仔去6299 度費事吓吓監督住人地la, 見到咁梗係即刻stop 佢地la, 咪話佢哋d 野落咗地下唔好擺番上嚟law, bb 掂到污糟野放手入口試過痾咁話佢地law.

男爵府

我其實無咩點燒, 亦無咩點食, c6班人又遲嚟, 捱到9點幾嚟齊人, 留低C6, 我即刻同阿b 走la, 此地不宜久留. 次次去完6299 返嚟都要同阿b 消毒.

男爵府

回覆 貧窮媽媽 的帖子

無咩點食, 扮不經意睇住ga la.

翡翠宮

咁不如唔好俾佢湊喇,病從口入啊

男爵府

回覆 wahiuma 的帖子

唔係俾佢地揍ga, 入到去唔通叫佢地睇吓好,唔俾掂咩。佢地梗係想我出去燒野食la,等我俾阿b俾佢地玩。我來發洩吓姐。

翡翠宮

pekkle_n_friend 發表於 14-10-12 14:39
回覆 wahiuma 的帖子

唔係俾佢地揍ga, 入到去唔通叫佢地睇吓好,唔俾掂咩。佢地梗係想我出去燒野食la,等我 ...
咁真係睇少陣都唔得,如果俾我見到,我一定會入去同佢哋講注意衛生

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

我係你真係搵藉口唔會出席.
主 賜 平 安

大宅

pekkle_n_friend 發表於 14-10-11 23:47
今日入6299 沙頭角公路嘅鄉村屋, 同C6 d 舊同事bbq, 6299在屋内借d 易湊孫, 我在屋外扮bbq, 梗係要睇住6299 ...
我完全明白你感受...因為我c6又係沙頭角人..兩老又係極度污糟果隻...~我仲要每星期都要入去食飯...好慘...我係極唔想入..但為左睇住bb...點都要入...
如果我唔入...bb就俾佢地溶左都似....

佢地既衛生常識係冇架....但又想霸住個b...一見佢地抱我就打醒12分精神睇住...
真係好q煩的...

男爵府

回覆 pigletyau 的帖子

同病雙連呀, 我保護咗阿B 6 個月, 6 個月之後先俾阿B 返去, 自此差唔多兩, 三個星期去一次. 唔知點解, 阿B 一入佢地間屋, 我同C6在眼前, 佢自己坐喺BB 車, 都好驚, 即刻扁嘴喊, 喊到好悽涼咁ga. 根本佢地都唔係恨見孫, 係C6 係都要帶阿B 返去之嘛. 又唔係七老八十, 出去街見吓都得姐, 吓吓要阿B由紅磡 坐到去上水, 再坐要等半個鐘嘅巴士(有綠VAN嘅, 但你知啦 , 拎住B車又袋, 綠VAN又迫司機又覺得你慢...)

去到又蚊又虱, 又熱又得風扇, 總之阿B 一入屋就係咁喊, 6299抱唔得, 去番我同C6度都抱一輪, 之後阿B仲要索氣, 唔係杻計喊. 之後平服番先無事. 平日去茶樓, 三唔識七嘅街坊, 從婆婆手上抱走佢都無野ga wor, 上次同6299 去buffet/其他餐廳 6299 抱都無事. 都唔知佢地間屋做咩攪到阿B 係咁喊.

仲有上次去, 99抱住阿b, 阿b 係咁喊, 枱面有兩碗佢畢俾我同c6 嘅湯, 99想用匙餵俾阿b 等佢收聲, 又俾我STOP. 佢即刻停, 但係度講: d 湯都唔肥, 你係有心俾佢飲可以未落SALT 之前畢起佢, 但唔可以俾佢飲大人飲嘅湯佢飲 law. 想飲死佢咩. 唔好話少少無所謂, 係少少都無謂.

男爵府

如果明知佢地係有心嘅仲可以防範吓, 但 6299嘅無知實在防不勝防.

男爵府

真唔明點解可以咁無衛生常識我家四大長老都係!!由我囡出世後已經好刻意做比佢哋睇我好介意抱我囡前唔洗手(尤其剛買完餸)…成屋麈唔理…廁所好似公廁咁但係佢哋角度,反而係我有問題我有潔癖囉

大宅

回覆 pekkle_n_friend 的帖子

你都好丫...我6299係想搶走個孫呀...~成日話要拎入去湊...痴根的~我一定唔俾...同埋佢地真係10萬個污糟...!!!!!!!!!!!!

複式洋房

最怕污糟的6299,係咪d奶奶一定畀做新抱既感覺污糟d

男爵府

就算佢地唔污糟, 個環境都唔識合bb la, 蚊, 蟲, 蚤, 水泥地, 泥土..... 咁細個去坐喺蚊帳入面做乜?

男爵府

回覆 ericng46 的帖子

自己阿媽阿爸對阿b污糟可以話佢地.

複式洋房

咩人都有

首頁

尾頁

跳至