自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

荃灣福來村

請問荃灣福來村好不好住?因我有兩個小朋友要比奶奶睇,所以要申請福來村,5個人間屋會有幾大呀?有冇人可比些意見我,唔該

男爵府

冇

大宅

福來村有新樓??
全部都過20年

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

福來村超過 45 年樓齡‧

基本上住就 ok,交通好方便,行去地鐵站都係 10 分鐘左右‧

至於食就唔使講,行過去路德圍或街市街已經好多野食‧

住呢,基本上人口都老化,老人家唔少,新搬入黎以新移民為主‧

以五人家庭應該係有 3xx 呎左右,即係高層既雙數單位‧

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

唔止20年了,我細細個就住係福來村,5個人住,不過係最細size,真好close嫁. (已搬遷)
我諗你唔會係7層果d掛,冇電梯嫁,日日行,正(我就係住最高果層).
另一種就有電梯,我爺爺住緊,係最大單位,其實好唔好住真係見人見智,(我五個都住到)我就幾like有個露台,方便買野,想去街又唔一定搭車,真係冇乜公屋咁方便,但都係舊左d咁.

首頁

尾頁

跳至