懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽咪最近o係荃灣港安生? 請問走佬袋要帶甚麼?

有冇媽咪最近o係荃灣港安生? 請問走佬袋要帶甚麼?
同埋荃灣港安好似有一個免費的母乳評估班, 你地有冇參加? 有用嗎?
thank!

大宅

Re: 有冇媽咪最近o係荃灣港安生? 請問走佬袋要帶甚麼?

我諗住係荃灣港安生,不過係九月,我都知你講個樣野,我都諗住book,下次產檢我淨係book左免費口腔檢查~~
你幾時生??before 9月嗎?? 我都想知多d在港安生過的媽咪的經驗...

男爵府

我都係諗住係港安生~都係九月喎,
唔知見唔見到你呢MD.
我都好想知關於港安d野,快d有媽咪
入來講下啦!
[size=x-small]囡囡 出世~重

大宅

hello 各位,
我都會係荃灣港安生呀,不過我早

大宅

bb亞媽,
我5月係港安生,問過醫院話要帶睡袍+睡衣,產婦衛生巾,即棄乳墊,怕唔慣用醫院提供既可以自己帶埋毛巾,牙刷,拖鞋,至於清潔用品洗滌樽,網褲之類醫院會提供。

複式洋房

我都想知呀!!
有沒有好醫生介紹呢?

大宅

lilywl
你係9月27日,我同你都好接近呀!如果你早左or我遲左都有機會見~~
我尋日先去左做產檢(第二次),聽bb心跳聲,d聲係"霍、霍"聲咁,好似有武林高手比緊劍咁

大宅

原來m巾要自已帶呀~咁床墊呢??我朋友之前係浸會生好似包埋喎!!

Pinocchio 寫道:
bb亞媽,
我5月係港安生,問過醫院話要帶睡袍+睡衣,產婦衛生巾,即棄乳墊,怕唔慣用醫院提供既可以自己帶埋毛巾,牙刷,拖鞋,至於清潔用品洗滌樽,網褲之類醫院會提供。

大宅

cpbaby
有個叫盧乃本的勁多人推薦(如果你唔介意男醫生)

複式洋房

thank you Pinocchio!!!!
我也是5月媽咪, 我睇盧醫生, 你呢? 走佬袋是否不用帶幫bb清潔的東西, 例如:棉花, 濕紙巾等等....我打算join package.
thank you!

男爵府

我之前都諗住搵DR.LO,不過要夜晚先有我睇阿!
maybe等到12:00am,SO我都係搵胡廣森睇,bcoz
我之前都諗住佢兩個中是但一個~不過dr.wu都要
提早一個weekbook 架!
佢地都係tsuen wan好既e生,不過我要遘既係千
奇唔好搵林凝芷,我唔係話佢唔好,而係佢個人好
古怪咁(我覺得),超cool架講野...
[size=x-small]囡囡 出世~重

子爵府

hi..我預產期係9月27日呀..好開心,我都打算係港安生,同埋
會搵盧醫生生,不過我未睇過佢,係朋友介紹話佢都好出名,
不過就好難book,我今日book 最怏都要26 /4 先有得睇.
有無人上過港安產前講座呀, 吾知好吾好, 我朋友話浸會d
講座好好 ,有無人聽過呀 ?

首頁

尾頁

跳至