單親天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

本人成日想帶仔仔去玩~但又唔知去邊樹~~請大家比d提議~~我仔仔得14個月大~識行啦~

珍珠宮

你住邊區架?去下公園囉.....

最近天氣不穩, 怕大風或下雨可考慮康文處的室內兒童遊戲室.....
http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_fac_playroom.php

夏天時就行下商場....有得嘆冷氣, 又可以俾仔仔自己行下.....
好好過每一天......

男爵府

我多數都係屋企附近行咋...
因為近D麻...
等佢大D就多D帶佢去第2度行下街..
佢又可以出下街..我又可以睇下野..
但我個B得43日大...
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

珍珠宮

樓主你22歲咋喎!

你返工邊個幫你湊仔呀?

原文章由 joekk520 於 08-2-27 22:22 發表
本人成日想帶仔仔去玩~但又唔知去邊樹~~請大家比d提議~~我仔仔得14個月大~識行啦~

洋房

23歲啦~~依家~~返工我阿媽幫湊

複式洋房

14個月大, 最好就成日帶佢去不同的地方, 等佢多D睇下, 摸下, 玩下, 感受下, 刺激佢的感覺功能.

超市, 吉?島, 樓下公園仔, 魚池, 麥記.....安全情況下, 比佢周圍(貢)下, 搞下....記得, 一路同佢講多D野; 最好是一路問佢多D野, 咁樣啟蒙, 應該幾好的.

例如(可能要大D至識): 見到糖糖, 就問佢鍾唔鍾意食; 見到D唔食得的野, 又問佢鐘唔鍾意食; 等佢答完, 就問佢點解; 問到佢唔識答就停, 等佢大D再問; 最緊要是問點解!

咁, 對佢有一定的幫忙的.

至於在家中, 不妨多拿一些用品, 只要是安全的, 都可以給他學習不同的顔色, 形狀, 手感, 氣味....甚至, 有得佢四處搞, 等佢測試下你的反應(會唔會鬧佢)...

講樣開心野你聽, 我條仔(N1), 佢攞住張長方形紙卡, 左右各夾上兩個掠衫的衣夾, 尾後再夾一個, 佢話是青蜓喎....

原文章由 joekk520 於 08-2-27 22:22 發表

大宅

全港18區親子好去處

http://www.happyfamilynet.com/baby/tour/index.htm:yummy :

大宅

全港18區親子好去處

http://www.happyfamilynet.com/baby/tour/index.htm

珍珠宮

有屋企人幫手...都幾好丫.....

努力啦!養人仔要好多$$$$

原文章由 joekk520 於 08-2-28 00:03 發表
23歲啦~~依家~~返工我阿媽幫湊

大宅

我屋企個臭B都係14個月大呀...不過係岩岩識行果隻...
平時我放假通常都帶佢去行下商場呀....去下"反嘔城"玩咁...
有時就去公園仔玩囉...
其實都唔使特別去咩地方既...
返左成個禮拜工...難得有1日可以同BB玩...
去邊佢都會咁開心架啦...哈哈

首頁

尾頁

跳至