自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

近排講親野都比人插,
事例:
1. 佔中第一日,係群組講左一句:如識人佔中,叫佢快D離開,危險!
即比人駡,叫我細佬落地獄,話佢冇腦,只因佢係差人。
2. 係facebook一張人地post出黎嘅地鐵永遠等唔到嘅𨋢嘅相,reply左句:低能!
即刻有個冇見十年嘅friend狂插,話我好mean, 又話我點解要咁講,仲大條道理教訓我!
3. 係亞仔同學仔媽咪群組問功課,因為有唔同組別,我講明係某一個組,又比人話唔需要特別講邊組,因為全班都係果個組!

呢排可能黑仔,囗舌招尤,講每樣野都比人話!

純呻!

珍珠宮

回覆:(純呻)囗舌招尤

有時也不要太在意,第三點可能家長係純解釋,不要對號入座就可以了!

大宅

我都希望我意會錯,但其他家長都係指邊組邊組,只有我被話,好彩跟住有其他家長話我啱

男爵府

不過太在意D留言,睇過便算!加油

珍珠宮

其實都係好少事啫,有時提一提,唔等於鬧,分別係聽者如何想

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好太在意,呢排人人心情都麻麻,有時敏感偏激咗啫

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一.話你細佬落地獄,佢把口咁衰,唔使理
二.可能佢有份係個度等,咪嬲你話人低能,其實佢仲低能
三.個啲同學仔媽咪可能更年期,原諒佢凡事唔好咁執着,做人開心啲

我要記得幸福......

大宅

多謝你地!睇完你地D留言舒服好多!之前真係有唔開心,因為第一點入面叫我細佬落地獄果個係一個中學老師,我都唔知點解佢要咁講,又話佢冇腦冇膽,叫佢反抗上頭命令先啱!唉!
第二點果個朋友好耐冇見,因為佢移民左去第二度,十年都冇message我,一message就係話我,仲大條道理!
第三點其實好小事,但唔明點解只係話我一個,仲係好強硬嘅言氣!

首頁

尾頁

跳至