產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

東區醫院會不會講出BB的性別?

上次在東區醫院照超聲波(BB己超過三個半月),醫生拒絕透露BB的性別. 有冇BB在東區醫院出生?

Thanks !

男爵府

Re: 東區醫院會不會講出BB的性別?

我個friend都o係東區醫院生, 佢話去check個陣已經講左唔會講比你地聽o家! 就算問都唔會答, 所以我個friend咪等到生個時先知生左個仔, 佢終於等到喇, 佢第一胎係女, 宜家係仔, 一個"好"字. 佢剛剛o係24/03/2004生左喇, 佢宜家好開心呀~

男爵府

照超聲波時講到明係唔會話你知係仔定女架!
但後來我大約18週時要抽羊水,醫生就問我想唔想知性別,因為抽羊水驗男女係最準確的,之後寄份report黎既時候就寫埋係男定女了!

複式洋房

You also at 東區醫院?

男爵府

Dear nwmfs
無錯!我是在東區醫院生呀!

別墅

我兩胎在東區醫院生佢都有講喎, 我都冇問佢, 佢自己講.
第一胎佢問我想唔想知, 我話想, 佢就講比我聽
第二胎佢照照下突然叫:一睇就知係仔啦
我諗係不同醫生不同做法

大宅

原則上佢地係唔會話俾你聽係仔定女, 但正如甜心糖糖話, 抽羊水時他們會問你是否想知bb性別..我兩胎都係東區生, 第一胎其中一次照ultra sound時那醫生有問是否想知, 但我兩次均有另看私家醫生, 所以十多週時已知是仔定女!

我有兩個小寶貝!

男爵府

好媽媽勳章

宏媽 寫道:
我兩胎在東區醫院生佢都有講喎, 我都冇問佢, 佢自己講.
第一胎佢問我想唔想知, 我話想, 佢就講比我聽
第二胎佢照照下突然叫:一睇就知係仔啦
我諗係不同醫生不同做法

我兩胎都係在東區醫院生架,兩胎都冇講喎.
你個醫生咁好既.

公爵府

2019新春慶豚圓

我3月中去照ultrasould, 我問醫生, 佢都無講, 仲話BB的腳遮住看不清.

我想問係東區生的媽媽, 你們係醫院生時, 好唔好呀? 我的預產期是8月4日, 但就15/16係東區生, 唔係醫院的問題, 因為政府醫院有黃色警告, 即只准2位親人探,同每日只可探3小時, 咁樣好似探病時間較短. 因為我係第一胎, 好多人都話要痛好耐先可以生,我想問你們大約的情況是怎樣??? 謝謝

複式洋房

係呀,我朋友係東區生佢地都無講,原因係驚講o左到時生果時唔係仔或女,咁變相妳會話醫生出錯,如果唔講就百份之百唔會出錯。
不過我係瑪麗照3D果時問醫生佢就有講我知,仲照埋比我睇邊個位置,不過3D真係好清楚,或者咁o既原因佢先講啦。
nwmfs 寫道:
上次在東區醫院照超聲波(BB己超過三個半月),醫生拒絕透露BB的性別. 有冇BB在東區醫院出生?

Thanks !

複式洋房

Thanks !

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

東區有D醫生會講,有D唔講,仲要你問佢時扮聽唔到!!我朋友佢媽媽係產房做,識得D醫生,佢叫佢地幫我照,不過佢地同我照左五次都睇唔到!!!佢地仲係到話,天意呀,佢唔想俾人知呀!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

首頁

尾頁

跳至