嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

bb食燕窩點煮好?

大宅

Re: bb食燕窩點煮好?

燉好加入粥仔/飯仔

伯爵府

我有時就咁燉完燕窩比bb食,沒有特別加入飯仔�粥仔內。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

別墅

我會燉好後用攪拌機攪爛,放落粥仔到先比佢食.

複式洋房

我都係加埋落D粥度一齊食.

大宅

how many months can bb eat 燕窩 ar???
thx~
>>>>>????

民房

Hi, my daughter 6mths now, and I also put inot conguee & milk rice let her eat.
我係 Belva 係香港嘉肋撒醫院出生, 出生時得5磅10安士

民房

但我問過健康院姑娘, 佢話一歲後先好食喎!

別墅

嘩~~乜要一歲先可以食燕窩架....唔講真係唔知喎!!!

大宅

Yes, my health nurse also suggest me not to give 燕窩 to bb until she is 1 year old as its contains a lots of protein, just like egg white.

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上個禮拜我問過睇開o既中醫,
佢話完全唔需要比燕窩 bb 食,
因為佢地o既消化系統未發育完全,
比燕窩 bb 食係消化唔到兼且唔吸收,
最好係歲半左右先開始食•
重有一樣就係 bb 有濕疹就千祈唔好食,
因為會令到濕疹更嚴重架•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

首頁

尾頁

跳至