意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 18|主題: 77719

跳至
點樣使BB增磅

別墅

國民生產總值:852

點樣使BB增磅

仔仔五個月得十四磅太輕,現在食S26五oz點可以肥D?

大宅

國民生產總值:1442

Re: 點樣使BB增磅

有冇比糊仔佢食呀?或者你試下每4個鐘就比佢食奶,食得幾多得幾多,密密食,好有效嫁,健康院D姑娘教我嫁,你可以試試
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

大宅

國民生產總值:1473

julial 寫道:
仔仔五個月得十四磅太輕,現在食S26五oz點可以肥D?

你試下大約3小時比佢飲一次奶(他可以食多就開幾多)或米糊(最多1-2次一日),當中再加些營養補充liquid,好似"美讚臣"有,妳要跟instruction加.
還有畏奶要比些耐性,盡量要他飲完每餐的份量.

民房

國民生產總值:155

你可以試下比芝士bb食, 如他沒有蛋白敏感, 現在應該可以比佢試下, 一塊芝士等如2杯奶呀, 又好味, 我囡囡好喜歡吃。

別墅

有比糊仔佢食一餐 + 大概4小時一餐奶 + 3-4oz水

珍珠宮

國民生產總值:45569

2018勳章

試下用米水開奶, 多D澱粉質.

男爵府

國民生產總值:7815

食BB yogurt 呀, 我個friend 個仔由四個月開始食, E家十個月, 又高又肥又實淨又好肉地! 我囡囡大D我都會買比佢食!
I support autism acceptance!

大宅

國民生產總值:3425

我bb第 5 及 第6 個月都係得 14 磅,食S26 7oz....,因輕磅 要 3 個月後返健康院見姑娘.

維尼熊/jolly :
係邊買BB yogurt ? 係咩牌子 ?
芝士又係咩牌子 可給bb 食?

thx..
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

大宅

國民生產總值:3185

我阿妳教用米水開奶會肥D喎!!!!

大宅

國民生產總值:3185

sherry媽媽 寫道:
我阿妳教用米水開奶會肥D喎!!!!

SORRY!!係我阿媽

男爵府

國民生產總值:6704

同埋阿媽話會飽肚d~

男爵府

國民生產總值:7815

can buy bb yogurt at jusco. i forgot what brand la, sorry. i ask for you later.
I support autism acceptance!

民房

國民生產總值:155

我比囡囡吃獨立包裝的卡夫芝士, 普通supermarket也可以買到的。

大宅

國民生產總值:4118

BB Yogurt ? I also want to know 邊度買 & 咩牌子 ?
I also give Ah B cheese, but he still 輕磅, wooo wooo !

子爵府

國民生產總值:12574

++EE
你可以係百隹or jusco買到bb yogart 的.

大宅

國民生產總值:4118

Hi, Cecil,

How are u and Chung Chung ?
I want to know the brand name of the yogart, thx !

別墅

係邊買BB yogurt ? 係咩牌子 ?
芝士又係咩牌子 可給bb 食?
5 months can eat or not?

男爵府

國民生產總值:7515

julial,

五個月有十四磅, 唔算輕啦!, 我b18個月都20磅, 姑娘都話ok! 唔好太呵求啦!

複式洋房

國民生產總值:364

kid 寫道:
julial,

我b18個月都20磅, 姑娘都話ok! 唔好太呵求啦!

咁咪重係用緊中碼片 ?? 咪要買好多M片? 我仔都係15磅7個月, 家中已有10包m片片, 一平我就買, 要幾多先夠用呢? sales 話18包係唔係呢 ?

男爵府

國民生產總值:7515

babykyle,

我囝用L片GA 啦, 你都唔好買咁多M呀, 家中已有10包m片片夠啦, 香港咁潮濕, 唔好KEEP咁多.

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.