跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今日同個囡囡出左去健康院,8.24kg...........
姑娘話佢勁超磅lo................
好慘啊,搞到要去見醫生,佢話唔好俾佢食咁多喎=.="
你地架bb而家幾重啊
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

大宅

好媽媽勳章

我囡囡4個月磅有15.4唔之會唔會超重

伯爵府

如果計返架話即係差唔多20磅lo
佢3個月都16磅=.="
追追逐逐  分手再失戀   

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

哈哈, 同你一樣, 又係今朝去健康院, 囡囡 8.23kg, 66cm 長, 姑娘又係要我地去見醫生, 但醫生話無問題喎, 佢話我地 (父母) 都係高高大大, 咁 bb 跟你地咁大舊都好正常喎, 佢話最緊要 bb 係按比例咁生長就 ok...

係呢, 你個 b 幾多號出世架? 我個 b 2 號出世架

原文章由 p90 於 08-3-3 19:11 發表
今日同個囡囡出左去健康院,8.24kg...........
姑娘話佢勁超磅lo................
好慘啊,搞到要去見醫生,佢話唔好俾佢食咁多喎=.="
你地架bb而家幾重啊 ...

[ 本文章最後由 pcsiauw 於 08-3-3 21:15 編輯 ]

伯爵府

原文章由 pcsiauw 於 08-3-3 21:14 發表
哈哈, 同你一樣, 又係今朝去健康院, 囡囡 8.23kg, 66cm 長, 姑娘又係要我地去見醫生, 但醫生話無問題喎, 佢話我地 (父母) 都係高高大大, 咁 bb 跟你地咁大舊都好正常喎, 佢話最緊要 bb 係按比例咁生長就 ok...

...

我哥個尼就63cm長lo,你就好啦.......因為我本人而家都係100磅加上又矮 1.52.......... 所以個醫生好堅持咁話,我俾得太多佢食啊............同醫生講左爸爸好大隻都 冇用
話佢身高同體重唔恰比例,叫我控制下唔準食咁多

我哥個就早左2個星期出世 係10月26

[ 本文章最後由 p90 於 08-3-3 21:22 編輯 ]
追追逐逐  分手再失戀   

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

你都好 fit 下喎 (羨慕c人)...

btw, 其實都無乜野可以做, 或者試下餐與餐之間比多 d 水佢飲, 希望可以制止下佢ge食量 同埋遲d佢地大個d, 活動多左, 應該可以消耗下多餘ge脂肪哈哈

原文章由 p90 於 08-3-3 21:21 發表

我哥個尼就63cm長lo,你就好啦.......因為我本人而家都係100磅加上又矮 1.52.......... 所以個醫生好堅持咁話,我俾得太多佢食啊............同醫生講左爸爸好大隻都 冇用
話佢身高同體重唔恰比例 ...

伯爵府

多謝曬
嗯嗯.....唯有咁啦,不過最緊要都係佢健康姐
追追逐逐  分手再失戀   

複式洋房

c 啦!我阿B上次係E生個磅磅...著佐三件衫,都有18.5lb...來緊7/3去健康院,洗定pat pat 啦...

男爵府

醒目開學勳章

我尋日自己用d好簡單既磅..
磅到阿b有7kgs..
不過佢仲有兩個星期先去健康院..

但係我睇個圖7kgs算係中等b黎..
8kgs就已經係top..

係地個b食幾多奶架?
我阿b食220ml一餐..
但係有時一日4餐..
有時又有5餐..

複式洋房

我阿B係around兩個月,已食緊180ml x 5餐,依家唔敢同佢加...佢有時都唔想食哂...我都有佢lu...佢大把脂肪...睇怕都唔會餓親
原文章由 beemabeeba 於 08-3-4 10:18 發表
我尋日自己用d好簡單既磅..
磅到阿b有7kgs..
不過佢仲有兩個星期先去健康院..

但係我睇個圖7kgs算係中等b黎..
8kgs就已經係top..

係地個b食幾多奶架?
我阿b食220ml一餐..
但係有時一日4餐..
有時又有5餐.. ...

大宅

我個b出世都已經4.2 kg, 下星期番健康院, 可能都要洗定patpat...

唔知係咪豬b關係, 咁多bb超磅

bb 1/11出世, 而家飲 210ml x5; 不過佢夜晚飲完最後一餐, 就隔成十個鐘先飲, 得唔得呢?

侯爵府

好媽媽勳章

嘩...乜0711咁多大隻b~!!

話時話我隻女都唔弱,而家佢都係剛剛3-Month+1-Week大,已經有7.4kg,由於佢係全人奶B,我都唔知佢食左幾多,總之佢要食我就俾佢埋身... 仲有3個星期先夠4個月大番健康院,唔知到時會唔會上到8kg呢...
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

複式洋房

各位mami 你地好叻呀

你地個 bb 甘大隻,我個豬女二個月個陣去健康院,得9.2磅咋~~

仲有二個半星期就要再去 la....

佢而家都食緊 200ml x 5,but 都唔知點解唔長肉既

大宅

我bb出世時6磅8安士,
第一個月: 10磅6安士
第二個月 : 13磅11安士
第三個月: 16磅
重有三個星期先去健康院, 但係
啲姑娘冇話過阿仔重喎...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我表姐個仔快1歲都廿幾磅..我估差唔多30都有~要買差唔多兩歲3

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個b都而家都未知幾磅
兩個月就12.5磅
下星期4個月先知

大宅

嘩嘩 ... 今日睇醫生, 姑娘幫囡囡磅重, 竟有17磅重, 比出世果陣重咗成10磅, 而家得果3個月11日人仔. 唔怪得我朝朝訓醒, 隻手都好似唔係我嘅咁, 勁酸痛. 都唔知4個月果陣姑娘會唔會話佢超重, 但我喂人奶, 又知佢吃幾多喎.

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 zoe98chan 於 08-3-7 03:01 發表
嘩嘩 ... 今日睇醫生, 姑娘幫囡囡磅重, 竟有17磅重, 比出世果陣重咗成10磅, 而家得果3個月11日人仔. 唔怪得我朝朝訓醒, 隻手都好似唔係我嘅咁, 勁酸痛. 都唔知4個月果陣姑娘會唔會話佢超重, 但我喂人奶, 又知佢吃幾 ...

嘩哈哈...我地兩隻"人奶豬"拍住上.... (d磅數)
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

複式洋房

我個仔就黎4個月大, 在屋企磅, 有18磅, 好聚手!

大宅

原文章由 tsznok 於 08-3-7 08:22 發表

嘩哈哈...我地兩隻"人奶豬"拍住上.... (d磅數)

哈哈哈...係呀, 真係肥豬女2隻.

首頁

尾頁

跳至