烹飪搵食

跳至
[搵食推介] 刀削麵

首頁

尾頁

洋房

刀削麵

荃灣有間刀削麵好好味,昨天食了麻辣五香牛肉刀削麵,
正正正!!辣癮又起 o忝
你地有冇去食過呀?又或者食過邊度刀削麵好味,介紹下吧!
tsaleung

男爵府

Re: 刀削麵

請問是荃灣哪裡呀? 會唔會睇到佢地整嫁?
『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』
(希伯來書 12 章 1-3 節)

大宅

tsaleung
荃灣刀削麵叫咩名呀?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都想知係荃灣邊處呀?可否告知?

男爵府

我試過明星酒家對面一間的麻辣牛(月展)刀削面,食的時候聽到師傅係廚師打面,好有feel.d牛(月展)同面分開用碟上,上面加左好多garlic,又香又辣又麻,食到我不停留鼻水,嘴唇感覺好似孖瞤腸,不過真係好好味!

別墅

在荃灣地鐡站力生廣場地下蘭州拉麵.明星對面個名係一樣咁.
☆★☆★◇◆◇☆^o^☆★☆◇◆◇☆★☆◆◇☆

伯爵府

係呀,佢地2間老細都係"堂兄弟",其實仲有一間係"路德圍"入面嫁,你地試吓啦,都係好正,我之前住荃灣,日日都去食,因為我老公同佢地個個識左十幾年啦...

大宅

我都係特登入tw食蘭州拉麵皇的, 佢係街市街後面條街, 有8面玲瓏果條街 (唔記得街名)... 乜路德圍/力生都有咩? 唔知邊間好味d呢.. 我就一定要麻辣多蒜另上架.

我食開果間, 仲有分店係cwb....

伯爵府

其實間間d味都差唔多,因為同一個師傅ma,但係我都係去"大肥仔"個間多d呀(即係8面玲瓏果條街個間),可以睇住師傅打面團ma,好鬼high,同埋路德圍個間都好好坐,但我唔鐘意去"力生"天橋底個間,坐得唔係咁舒服囉.....我最鐘意食麻辣魚旦,仲有如果去路德圍個間,一定要食"小寵包",好正,係老闆娘親手整嫁... :-P :-P :-P

大宅

你意思話荃灣唔止一間分店呀?

我仲以為得荃灣同cwb2間店咋

諗起都想食忝呀

伯爵府

小白427,
嘩,你上面d相引死人咩...
荃灣同cwb2間店係同一個老細,而路德圍同力生個間係另一個老細,但佢地都係同一個師父教出,所以d質素差唔多囉 :-P :-P 我今日啱啱去完喳

大宅

heehee...

我自己都忍唔住, 今日去左力生樓下間試試.

食落又係喎, 但牛肉就細碟d同麻辣多蒜既上法有d分別. 個人較喜歡享和街(not sure街名) 果間.

盛惠$25

伯爵府

享和街[size=large]o個間叫"蘭州拉麵王"呀

洋房

我講o個間是在路德圍的,昨天又去食
我都搵日去力生那間試下先!!
tsaleung

首頁

尾頁

跳至