親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

美國簽證

到美國領事館簽證會問什麼問題?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 美國簽證

我諗個個人問既問題都會唔同, 所以好難話到比你聽.
記住要帶齊所需文件, 例如工作証明, 入息証明, 稅單, 物業証明....愈多愈好啦, 而佢地批唔批簽證比你, 就睇佢地心情 la, 我第一次申請就批我10年, 我有個friend就批1年, 另外一個friend申請兩次都唔批, 都唔知佢地個準則係點

子爵府

好媽媽勳章

[size=medium]我個passport 到期,要換另一本,但係仲有成4年美國簽証先到期,我點做呢?

大宅

Just bring both old and new passports when you enter USA.

複式洋房

How about my case? I applied for my second travel visa by my BNO, which passport has already expired, however my travel issue will be expired on 2007. But I've applied a new passport of HKSAR. Do I need to re-apply for my travel visa as the nationality of these passport are different. Pls advise.

大宅

JenJen2004,

You may take a look
[here]

大宅

Sonic 寫道:
我諗個個人問既問題都會唔同, 所以好難話到比你聽.
記住要帶齊所需文件, 例如工作証明, 入息証明, 稅單, 物業証明....愈多愈好啦, 而佢地批唔批簽證比你, 就睇佢地心情 la, 我第一次申請就批我10年, 我有個friend就批1年, 另外一個friend申請兩次都唔批, 都唔知佢地個準則係點

同意,我申請果時都無做野,佢地都照批我10年,但因為我同我老公一齊申請,我地話我地去honeymoon,佢地直情連存摺都無睇我地,我連稅單都無,所以都真係睇佢地心情,無一個準則話到你聽

洋房

我想問o下最近有無人去過申請簽證,而家是不是要很久才可以申請到呢。我老公下個星期要去美國,但現在還未取得簽證,已經等了兩個星期,打電話去又話唔知幾時有,唉!都唔知點算。 :-x :-x :-x

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我幾年前申請既時候即日就已經知批唔批, 但係依家就唔知道呀
hoilokmama 寫道:
我想問o下最近有無人去過申請簽證,而家是不是要很久才可以申請到呢。我老公下個星期要去美國,但現在還未取得簽證,已經等了兩個星期,打電話去又話唔知幾時有,唉!都唔知點算。 :-x :-x :-x

伯爵府

好媽媽勳章

hoilokmama :
我四月頭幫阿女申請同埋自己要續證,約左時間上午見,佢地已即時話比我知下午4點可以取回。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題