嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小女e +6個月,佢食好少奶又有濕疹!
每次去健康院個生長線都跌....
想同佢轉羊奶,請問食羊奶bb嘅mama,
食羊奶会唔会肥d 架?
皮膚又会唔会好d 呢?

大宅

我個囝囝係由1歲開始轉飲羊奶,而家16個月,由於佢對蛋白感敏,要飲貴奶粉 ,自轉飲後皮膚都幾好(之前都唔係太差,只係較乾一点),至於體重唔算升得仔多,不过好明顯佢好鍾意飲,以前佢飲其他奶粉唔會飲哂,而家就每次................good.

大宅

原文章由 TSZYUI 於 08-3-6 20:54 發表
小女e +6個月,佢食好少奶又有濕疹!
每次去健康院個生長線都跌....
想同佢轉羊奶,請問食羊奶bb嘅mama,
食羊奶会唔会肥d 架?
皮膚又会唔会好d 呢?
...

我仔仔由三個月開始,由人奶轉羊奶,sofar,皮膚都ok,是大碼bb,比同年齡的高出一個頭,不過羊奶不是仙丸,濕疹要留意好多地方,

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我個仔飲羊奶唔肥, 飲牛奶就好肥, 我諗好睇個bb吸唔吸收...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我b2個幾月開始羊奶, 皮膚ok, 便便好左 , 但d肉就"林"左...

男爵府

thx,all mama嘅回應!
我e 兩日都比左一餐佢飲,都係同牛奶一樣飲咁少!
不過可能佢似我做女時咁食極唔肥.........
e +都心大心细,因為羊奶貴咁多

首頁

尾頁

跳至