心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

關係如何

你地同老公d親戚關係好唔好,我同佢d亞哥/亞嫂完全無嘢講,見面感到老土

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 關係如何

我隻佬嗰面好少親戚,除阿婆同阿姨&姑仔外全部老爺同佢哋鬧反,所以我未見過,阿婆同阿姨&姑仔,基本上又係無乜兩句.

禁止訪問

別墅

我同老公d親戚都冇咩講, 淨係見面叫下咁, 因為我又唔係幾識台語, 可以扮唔識唔駛講囉。不過叔仔就幾好o既, 有時仲幫我揍b。

孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

大宅

我個人直腸直肚, 容易得罪人, 吾多想同佢o地來往, 不過老公同佢o地好close, 冇辦法避。
我覺得佢o地好假, 面前好好傾, 面後話lee個話果個. :-(

男爵府

addy
我同你一樣冇辦法避,不過佢d亞哥/亞嫂唔叫個女叫我,年初一我開門佢地一家三口都直入,好鬼老土,所以我同自己講我一定要教個女叫人 .

男爵府

I have pretty good relationships with them (i.e. my husband's parents, his grandparents, his aunties and his sister). We always talk on the phone and email each other. Cool~~~

大宅

基本上我老公無乜親戚,得D家姐呀哥,我同佢地因為奶奶的關係,所以唔好,過時過節見到面就當你透明,直行直過。服未,不過我點唔鐘意都好,我都會教過仔叫人,無謂比人話無家教。

首頁

尾頁

跳至