烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

你最喜愛吃的雪糕牌子和味道?

我最喜歡吃hazzgen-daz的比利時朱古力,因為有好濃的朱古力味,好正!綠茶和醉酒櫻桃都幾好!但佢地新出的石板街同之前的Tiramisu就麻麻,前者好似dreyer's好味d,後者太甜!
另外和路雪Carte D'or的三重朱古力都好好味,不過醉人櫻桃有d似藥水味,榛子麻麻地!

公爵府

Re: 你最喜愛吃的雪糕牌子和味道?

HK$2杯 McDonald Vanila味軟雪糕, 好味! :-P

男爵府

Haagen-Daz - Rum & Raisin, Cookies N Cream. :-P
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

大宅

I like - hazzgen-daz比利時朱古力,綠茶,石板街.

別墅

Haagen-Daz - 士多啤梨 ,Cookies N Cream

別墅

原來Haazgen-Daz真係咁受歡迎!

洋房

我最鐘意"青檸味"雪糕, 咩牌子都無問題, 不過好似得牛奶公司至有! :-P
縉霖已經7歲啦
**大眼天地**http://kidclub.shopping.####.hk

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

我一家三口最愛是 Haazen-Daz, 尤其是綠茶味.
最開心是弟婦的公司是Haazen-Daz 這牌子的代理, 我地經常可以品嚐未推出市場的最新 flavour及以優惠價購買雪糕

洋房

真羨慕妳呀, 波子!

除o左 Haazen-Daz 之外, 我仲鍾意 Mövenpick o既士多啤梨味(好好味, 但係好耐冇食過, 唔知有冇走樣)、A-1 Bakery 同灣仔木田園o既豆腐味雪糕, 全部都係正正正!
請多多包涵 & 指教 :mrgreen:

別墅

波子,

我都好羨慕你呀!

cyan,

原來牛奶公司有出"青檸味"雪糕,真係唔講唔知!
係邊隻size?杯/1L/2L?

男爵府

2019新春慶豚圓

Mövenpick個青檸雪芭勁好味.

珍珠宮

azure & elma,
我可以忍口食少d, 但另外兩隻"貪吃鬼"見到Haazen-Daz就唔停口, 所以愈來愈肥

木田園的雪糕都好好味, 我嚐過 tofu, rice, curry and ginger, but tofu is the best. :-P

洋房

波子,

咁o個兩隻"貪吃鬼"o係妳面前食 Haazen-Daz o個陣, 妳未忍得好辛苦囉?

木田園o的豆腐雪糕真係好正, 不過o的朱古力味雪糕就好似差o的, 食過兩隻, 都係溶得好快, 食雪糕變o左飲雪糕. :-P

大宅

牛奶公司出"青檸味"雪糕, 我都食過, 不過現在沒有, 因以前細個時牛奶公司開雪糕屋食,有好多種類... 好好味道

珍珠宮

azure,

係呀 ! 食一兩啖即收口, 減肥好辛苦, 不過偶然都會盡情食番餐勁.

木田園標榜佢d雪糕唔會食肥人, 真定假呢 ? 咖哩雪糕都係好快溶, 好似食咖哩汁咁, 下次要嚐一嚐綠茶及南瓜味先 ! :-P :-P

洋房

波子,

木田園o的雪糕會唔會食肥人我唔多清楚, 不過都係o個句 : 「少食多滋味」啦!

試過好味o既話記住報料, 公諸同好.

男爵府

我鍾意食唔記得係雀巢定牛奶公司既"香蕉先生"呀,不過而家冇出喇!!! :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

伯爵府

點解冇人鐘意食雪糕車嘅雲尼那雪糕????

我就最鐘意食啦 :-P :-P :-P :-P :-P

別墅

A1 o既豆腐味加綠茶味, yummy yummy.......

大宅

dairy farm 有隻 " 薑汁番薯糖水" 雪糕幾得意....

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
Pizza ... 2